Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio bez vozačke, s 0,74 promila, nije mu bilo prvi put, dobio je 15 dana zatvora i 25.000 kuna

Privremeno mu je i oduzeto vozilo do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom


Jučer, 17. veljače oko 19,00 sati prilikom nadzora prometa u Tuheljskim Toplicama policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin. 23-godišnjak je zatečen kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita i sa 0,74 promila alkohola u organizmu. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a s obzirom da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 23-godišnjak je temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićen, a temeljem članka 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeto mu je osobno vozilo do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom.
Zaustavljeni vozač je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216., čl. 199., i čl. 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Klanjcu gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.
Nadalje, predložena novčana kazna za počinjene prekršaje je 25.000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, a daljnji prekršajni postupak nastavit će se redovnim putem.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook