Prethodni članak
Sljedeći članak

Volonterske akcije na donjostubičkom Polygonu


S početkom proljeća Multimedijalni centar STUB-KLUB započeo je s organizacijom volonterskih akcija u Parku za ekstremne sportove Polygon u Donjoj Stubici koji koristi za svoje aktivnosti te provedbu projekata i programa.

Kako površine Polygona svake godine treba održavati i nadomještati stare istrošene elemente novima tako se krenulo sa sanacijom i obnovom dvije sjedeće garniture sastavljene od drvenih paleta, a koje su članovi udruge i korisnici izrađivali na kreativnim radionicama sa drvom prije dvije godine. Radionice su se provodile u okviru projekta Klub mladih Donja Stubica koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u kojem je grad Donja Stubica partner i sufinancira pojedine aktivnosti te osigurava mladima prostor za provedbu samog projekta. Ove godine drvene garniture su se dopremile kod radnih prostorija, popravile, a potrgani i uništeni dijelovi nadomjestili novim letvicama i daskama. Zatim su volonteri prvo sve zaštitili adekvatnim sredstvom protiv atmosferilija te je skinuta stara boja, a onda su u nekoliko premaza kroz nekliko dana obojali same stolove i klupe ručno i sa kompresorom te na taj nači stekli nove radne i kreativne vještine te se upoznali sa uređajima i alatima.

Druga ekipa je zatim pipremila teren na koji će se postaviti obnovljene garniture; pokošene su I uređene travnate površine Polygona te su očišćena mjesta zarasla u korov i šikaru što je sve potom odvezeno na bio otpad. Završnica ove volonterske akcije bila je postavljanje obnovljenih drvenih garnitura na Polygonu na kojima je pripremljena mala zakuska te su zaigrane društvene igre. Garniture sada mogu koristiti svi koji dolaze svoje slobodno vrijeme provoditi na Polygonu. Volonterska akcija je nazvana “Obnova drvenih garnitura od paleta” i trajala je mjesec dana, odrađeno je 36 volonterskih sati, a na njoj je sudjelovalo 9 volontera iz Donje Stubice, Stubičkih Toplica i Marije Bistrice. Ova volonterska akcija je zamišljena kao dio velike akcije obnove Parka za ekstremne sportove Polygon i trebala bi se u srpnju proširiti na obnovu stree tworkout sprave unutar samog Polygona te izradom novih elemenata za boravak i zabavu djece i mladih na Polygonu.

Nova volonterska akcija na Polygonu započinje krajem lipnja, a održava se u okviru projekta Centar za mlade Krapinsko-zagorske županije kojemu je nosioc Mreža udruga Zagor, a STUB-KLUB partner. Na toj volonterskoj akciji izraditi će se između ostalog nove klupe i stolići koji će se postaviti kod nove pump track staze u Donjoj Stubici kako bi korisnici imali mjesto za druženje i odmor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook