Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlasnik obrta 'Auto Mario' izabran za predsjednika Udruženja obrtnika Krapina


U četvrtak, 2. lipnja održana je 10. sjednica saziva 2018.-2022. te 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Krapina za mandatno razdoblje 2022.-2026.

Na sjednicama su predočeni izvještaj o radu za mandatno razdoblje 2018.-2022., informacija o provedenim izborima unutar cehova te su konstituirana tijela za mandatno razdoblje 2022.-2026.

Unutar Udruženja djeluje sedam cehova koji su birali svoje predstavnike u Skupštinu te Upravni odbor. Izbori su započeli 25. travnja 2022. godine, a završili održavanjem konstituirajuće sjednice 02. lipnja 2022.g.

U Skupštinu Udruženja obrtnika Krapina za mandatno razdoblje 2022.-2026. izabrani su: Valentina Presečki, Mladen Ptičar, Damir Čuček, Matija Poslončec, Nenad Klasić, Tomislav Horvat, Milan Frljužec, Zoran Ranogajec, Nikola Štrok, Mijo Cvilko, Ivan Vrhovec, Nikolina Vugrinec, Mario Kiseljak, Željko Šalković, Branko Šimunić, Mladen Šerek, Karolina Tušek, Karlo Kuhar i Matija Bajsić.

Na 24. sjednici Upravnog odbora donesena je odluka o prijedlogu kandidata za predsjednika Udruženja obrtnika Krapina kao ovlaštenog predlagača. Predložen je Mario Petek.

Vlasnik je obrta Auto Mario, obrt za auto mehaniku, usluge, trgovinu i prijevoz iz Đurmanca 102,  kojeg je osnovao prije 15 godina. Dugogodišnji je član tijela Udruženja obrtnika Krapina, Upravnog odbora i Skupštine.

Predsjednik ceha uslužnih djelatnosti od 2010-2022, član Skupštine UO Krapina od 2010-2022, član Upravnog odbora UO Krapina od 2010-2022.

Član je Skupštine OKKZŽ od 2014-2018, potpredsjednik OKKZŽ od 2021, člana odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ od 2014-2018, Predsjednik odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ od 2018-2022, član ceha uslužnog obrta OKKZŽ od 2014-2022.

2015. godine proširuje svoju djelatnost na niskogradnju, danas zapošljava sedam djelatnika. Djelatnost obrta orijentirana je na hrvatsko tržište. Glavno tržište poslovanja je Krapinsko-zagorska županija te Grad Zagreb.

Dobitnik je brončane plakete za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području OKKZŽ.

Svojim radom u Udruženju doprinijeti će redovitom praćenju prijedloga zakona, pravilnika i drugih propisa koji imaju utjecaja na obrtništvo. Zajednički sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije davati će prijedloge i mišljenja kojima će se nastojati olakšati poslovanje svih obrtnika. Isto tako aktivno će sudjelovati sa prijedlozima i komentarima prema Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Nastaviti će voditi računa o informiranju obrtnika o novim zakonskim aktima, normama, uredbama i sličnim propisima. To će se postići kroz rad cehova, putem web stranica, sms poruka i svakodnevnog obavještavanja elektroničkom poštom. Uz navedeno, nastavit će se i s individualnim savjetodavnim aktivnostima, a organizirat će se i prigodni informativni seminari.

Nastavno na predstavljanje kandidata, članovi Skupštine za predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj imenovali su Maria Peteka.

Po prijedlogu predsjednika za potpredsjednice Udruženja imenovan je Tomica Jurinjak.

Upravni odbor ima devet članova, a čine ga predsjednici cehova te dva člana po prijedlogu predsjednika. U Upravni odbor imenovani su: Valentina Presečki, Damir Čuček, Nenad Klasić, Milan Frljužec, Mario Kiseljak, Ana Bajsić, Robert Hovat, Tomica Jurinjak i Ivan Vrhovec.

Nadzorni odbor ima tri člana koji su također imenovani na ovoj sjednici, a to su Silvija Sirovec, Božica Mijatović i Nikolina Vugrinec.

Na ovoj sjednici Skupštine izabrana su četiri predstavnika Udruženja obrtnika Krapina u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije; Tomica Jurinjak, Mario Kiseljak, Mario Petek i Nenad Klasić.

Na samom kraju sjednice dosadašnji predsjednik Vladimir Vidović koji je predstavljao Udruženje obrtnika Krapina u mandatnom razdoblju 2014-2018 i 2018-2022, zahvalio se svima na protekloj suradnji te je novoizabranom predsjedniku Mariu Peteku zaželio dobru suradnju i konstruktivan rad  sa novoizabranim članovima Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja.

Gost sjednice predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga  čestitao je novo izabranom predsjedniku Mariu Peteku na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te je pohvalio iznijete smjernice u budućem radu Udruženja. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruženja obrtnika Krapina, istaknuo dobru suradnju i organiziranost među članovima te im zaželio sreću u budućem radu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program