Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlada prihvatila amandman vezan na Zagorje

Siniša Hajdaš Dončić: ''Pratit ćemo''


Vladini predstavnici jučer su prihvatili dva oporbena i dva amandmana saborske većine na državni proračun za 2023. koji su okrenuti potrebama sjevera Hrvatske, piše index.hr. 

Država će tako, na prijedlog Boške Ban Vlahek (SDP), osigurati sredstva za projekt čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje, a na prijedlog Kluba SDP-a za školsku sportsku dvoranu srednje škole u Zaboku.

Umjesto 2.7 milijuna eura, koliko je tražila zastupnica, za čakovečki Centar izdvojit će se dva milijuna eura.

Ban Vlahek je na to pristala, ističući kako je važno da djeca s teškoćama postanu djeca mogućnosti.

I Klub SDP-a pristao je da vlada izmijeni njegov amandman, te da umjesto traženih 2.6 milijuna izdvoji 1.8 milijuna eura za dvoranu u Zaboku.

"Suglasni smo, pratit ćemo", kratko je kazao Siniša Hajdaš Dončić.

Zahvaljujući amandmanu Damira Habjana (HDZ) Sveučilištu Sjever država će za 665.000 eura povećati iznos za redovnu djelatnost radi usklađenja u odnosu na druga javna sveučilišta s obzirom na broj studenata i studijskih projekata.

Ovo je još jedna dokaz da vlada vodi računa o sjeveru Hrvatske, zadovoljno je konstatirao Habijan.

Vlada je izmijenila i amandman Predraga Štromara (HNS), pa će država sa 2.6, umjesto četiri milijuna eura, pojačati projekt vezan uz Arboretum Opeka i istoimenu srednju školu koja je proglašena regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi.

"Zahvaljujem se u ime sve buduće djece koja će ići u tu školu", rekao je Štromar i mještanima najavio otvorenje dvorca sljedeće godine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook