Prethodni članak
Sljedeći članak

Vjeko ima multiplu, nezaposlen je i skuplja sredstva za prijeko potreban lift

Vjeko Mutavčić, 27-godišnjak iz Varaždina koji boluje od multiple skleroze. Skuplja sredstva kako bi si ugradio lift u zgradi u kojoj živi


Na platformi GoGetFunding sredstva sakuplja i Vjeko Mutavčić, 27-godišnjak iz Varaždina koji boluje od multiple skleroze. Skuplja sredstva kako bi si ugradio lift u zgradi u kojoj živi.

Prije skoro dvije godine završio je u invalidskim kolicima, zbog čega ne može samostalno izaći iz stana. Iako zgrada ima lift pa se s trećeg kata može spustiti u prizemlje, do izlaza iz zgrade dijeli ga osam nepremostivih stepenica, piše Index.

Ono što bi ga spasilo je električna platforma na kojoj se njegova kolica mogu spustiti do razine tla.

"Cilj ove kampanje je prikupiti sredstva za platformu koja inače košta 10.000 eura. Nezaposlen sam, otpušten sam kad sam završio u kolicima jer moje radno mjesto nije prilagođeno osobama s invaliditetom i nisam mu mogao pristupiti u kolicima. I moja žena boluje od multiple skleroze te je zaposlena na pola radnog vremena. Trenutno nam financijski pomažu roditelji, no nemaju dovoljno novca da samostalno financiraju platformu pa nam treba vaša pomoć", napisao je. Dosad je prikupljeno 7,500 eura, a Vjeki možete pomoći donacijom klikom na ovu poveznicu GoGetFunding.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook