Prethodni članak
Sljedeći članak

Vinogradari, sanirajte rane koje su nastale zbog tuče

Jučer je u nekoliko navrata u pojedinim dijelovima Zagorja padala tuča, stoga je potrebno što prije provesti kvalitetnu zaštitu nasada, savjetuje agronomka Gregurić


foto: ilustracija

Jučer je ponovno neke dijelove Krapinsko- zagorske županije pogodilo nevrijeme praćeno tučom, stoga je potrebno što prije provesti kvalitetnu zaštitu nasada. Preporučuje se primjena pripravaka na bazi folpeta, koji će sanirati rane. Ukoliko je od posljednje zaštite nasada proteklo manje od 7 dana, dovoljno je primijeniti pripravak kontaktnog djelovanja na bazi folpeta, npr. Folpan 80 WDG ili Futura 50 WP.

Ako je od prethodne zaštite prošlo više od 7 dana, potrebno je primijeniti jedan od pripravaka sistemičnog djelovanja. Takvi su pripravci npr. Curzate F, SC, RidomilGoldCombi 45 WG, Pergado F, Galben F, MikalpremiumF.U tom slučaju, navedene pripravke potrebno je kombinirati sa pripravcima za suzbijanje pepelnice vinove loze ( Erysiphenecator), kao što su. Dynali EC, Collis SC, Nativo WG, Postalon SC , Luna Expirience SC i sl. Pripravke koristite isključivo u skladu sa priloženim uputama i sukladno FIS bazi – savjetuje agronomka Sanja Gregurić iz Ministarstva poljoprivrede.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook