Prethodni članak
Sljedeći članak

Vili i Hana Sivec najbolji su sportaši grada Zaboka

Izvršni odbor i Izborno povjerenstvo Sportske zajednice Grada Zaboka odabrali najbolje sportaše i sportske djelatnike


Zajedničkim snagama Izvršnog odbora i Izbornog povjerenstva odabrani su najbolji sportaši i sportski djelatnici Grada Zaboka. Ovogodišnji laureati su brat i sestra blizanci, Vili i Hana Sivec, oboje plivači Olimpa. Iako su u kolovozu tek navršili 16 godina, iza sebe imaju već zavidne karijere i mnoštvo medalje, a od ove sezone oboje imaju i medalje sa seniorskog Prvenstva Hrvatske, pa je njihov izbor unatoč "juniorskim" godištima sasvim zaslužen. Najbolji sportaš i sportašica iz ekipnih sportova su košarkaša Antonio Črnjević i stolnotenisačica Ema Fučkar. Oboje su bili vrlo važni "kotačići" svojih ekipa u protekloj sezoni. Ujedno su njihovi klubovi ekipno najbolji u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji.

Nagradu za životno djelo dobiti će košarkaš, nogometaš, kuglač, rukometaš, stolnotenisač, sve u jednoj osobi, Miro Medić. Prvi kapetan košarkaškog kluba Zabok bio je talentiran za sve sportove, a u svim navedenim se je i natjecateljski okušao. Uz sve to bio je jedan od osnivača KK Zabok i RK Zabok, pa će nagrada u prave ruke.

A u prave ruke će i nagrada za Godišnji razvoj sporta koju će dobiti glavni čovjek AK Zabok, Matija Grabrovečki. Matija je natjecatelj, trener, organizator, osnivač, pokretač, čovjek kojeg bi svaki klub trebao imati, želi li biti uspješan. Što tek reći za Luku Vrančića, koji je "glavni krivac" za velike uspjehe STK Zabok, kako u mlađe dobnim kategorijama, tako i u seniorskim. Njegov potencijal prepoznao je i najbolji hrvatski ženski stolnoteniski klub, Dr. Časl, pa Luka dio vremena provodi i u njemu.Najbolja sportašica van gradskih kolektiva, je kuglačica Istre Klara Sedlar. Ona je ove godine postala prvakinja svijeta u ekipnoj konkurenciji s reperezentacijom Hrvatske, koja je na SP postigla i svjetski rekord. Najbolji sportaš van gradskih klubova je nogometaš juniora Dinama, Jurica Jurčec. Jurica ja standarni igrač juniorske momčadi, redovito selekcioniran u državnu reprezentaciju, a ima i tri nastupa u juniorskoj ligi prvaka. Šteta što su u ovoj konkurenciji nije našlo još jedno mjesto za europskog prvaka u jet skiju, Slavena Ivančića, kojeg je povjerenstvo predložilo zajedno su Jurčecom, no I. O. ove je godine ostao dosljedan u svom naumu da nitko ne može dijeliti nagradu.

Svjetski prvak u kuglačkoj disciplini sprint, Toni Ljubić, najbolji je sportaš junior, a sjajna Tamara Gašpert, državna prvakinja u savateu i brončana sa svjetskog prvenstva. Uz najbolje sportaše, PK Olimp ima i najperspektivnije sportaše, a to su Jana Pavalić i Patrik Erceg.

Iza zabočkog sporta je još jedna uspješna sezona. Ljestvica za dodjelu nagrada postavljena je izuzetno visoko i svaki sportaš mora imati iznimno jako rezultat da bi uopće mogao konkurirati za izbor.
Nagrade najboljim sportašima i sportskim djelatnicima bit će uručene ovog petka u OŠ K. Š. Gjalskog u sklopu "Večeri Zabočana". Svečanost počinje u 18 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook