Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND SAŽETAK] U Klanjcu vozio prebrzo i 'napuhao' 2,75 promila

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2.75 promila, a najveća brzina kretanja vozila 130 km/h


Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je šest kaznenih djela, četiri prometne nesreće i dva prekršaja. Evidentirana su tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dva kaznena djela krađe i  jedno kazneno djelo krivotvorenja novca. Policijski službenici tijekom vikenda obavili su očevid kod četiri prometne nesreće. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Hromcu i Krapinskim Toplicama uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, u Kraljevcu na Sutli i Klanjcu zbog neprilagođene brzine, dok je u prometnoj nesreći do koje je došlo u Klanjcu kod vozača izmjereno 2,75 promila alkohola u organizmu.

Proteklog vikenda, odnosno od petka do nedjelje, na području koje sigurnosno PU krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu.

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 127 prometnih prekršaja od čega je bilo 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 58 ostalih prekršaja u prometu. Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2.75 promila, a najveća brzina kretanja vozila 130 km/h.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook