Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR POLICIJE] Potegnuo 172 km/h - stiže kazna

Ukupno utvrđeno 80 prometnih prekršaja


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 80 prometnih prekršaja od čega je bilo;

36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

devet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

23 ostala prekršaja u prometu.

Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu, 10. rujan 2022. godine, oko 15,20 sati, u Zlataru, kod 59-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo zbog ne kretanja vozilom uz desni rub vozila, a vozač je napustio mjesto prometne nesreće prije dolaska policijskih službenika. 59-godišnjak je ubrzo potom pronađen i izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 3,47 promila te je uhićen.

Protiv 59-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog s predloženom kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, novčanom kaznom od 6.300,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Vozač je doveden na sud te mu je rješenjem Općinskog sud u Zlataru, određeno zadržavanje u Zatvoru u Zagrebu u trajanju od 15 dana.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Brezovi na A2, u subotu, 10. rujna 2022. godine, od 172 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook