Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR POLICIJE] Ovaj puta ''ulovili'' pozitivnog na ''THC'', drugoga zadržali u policiji zbog 2,24 promila


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđen je ukupno 41 prometni prekršaj od čega je bilo najviše, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Policija izdvaja kako su policijski službenici, tijekom provedenog nadzora prometa u Krapini, 21. studenog 2022. godine, pola sata nakon ponoći zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,24 promila zbog čega mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 49-godišnjaka, zbog počinjenog prekršaja, biti će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 10.000 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dok je u subotu, 19. studenog oko 10,55 sati, u Bedekovčini zatečen 42-godišnji hrvatski državljanin kod kojeg je provedenim nadzorom obavljeno preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 42-godišnjeg vozača osobnog vozila utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ''THC'. Odbio je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza te 42-godišnjem vozaču osobnog vozila slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a predložena je novčana kazna u iznosu od 10.000 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook