Prethodni članak
Sljedeći članak

Vijećnike zanimalo kome se osobe pozitivne na COVID-19 mogu obratiti za pomoć oko dostave namirnica i ostalih potrepština

Sjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade održana je putem videokonferencije


Odazvalo se devet vijećnika i vijećnica te su sve odluke donesene jednoglasno. Sjednica je započela usvajanjem zapisnika s prethodne sjednice Gradskog vijeća, a nakon toga je donesena Odluka o dopunama Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada.

Naime, na svojoj prošloj sjednici Gradsko vijeće Grada Pregrade donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada te je od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražena ocjena sukladnosti navedene Odluke sa zakonskim propisima. Ministarstvo je dostavilo Gradu Pregradi očitovanje u kojem traže donošenje nove Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada s uputom o njenoj izradi, sukladno kojoj je navedeno da se djelatnost obavlja i u područnom objektu, a izostavljeno je usklađenje s odredbama važećih zakona.

Osim ove odluke, gradske vijećnice i vijećnici donijeli su i Odluku o davanju suglasnosti Muzeju grada Pregrade za provedbu projekta ERASMUS + „DigiMentor-digital promotion and protection skills for Creative and Tradition Industries“.
Podsjetimo, Muzeju grada Pregrade odobreno je sudjelovanje u svojstvu partnera u ovom projektu u sklopu Ključne aktivnosti 2 - Strateška partnerstva za inovacije u području obrazovanja odraslih, koje je odabrala za financiranje finska nacionalna agencija temeljem javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga financiranih iz programa Erasmus+. Projekt će se provoditi tijekom 34 mjeseca. Provedba projekta krenula je 1. studenoga 2020. godine, a projekt će trajati do 31. kolovoza 2023. Koordinator projekta je udruga MODUS, neprofitna organizacija iz finskog grada Tampere koja okuplja dizajnere, umjetnike i vlasnike tradicijskih obrta iz Finske, a uz Muzej grada Pregrade, jedinog partnera iz Hrvatske, u projektu sudjeluju još partnerske organizacije iz Finske, Italije, Norveške i Latvije. Ukupni proračun projekta iznosi 253.511,00 EUR, a dio koji se odnosi na Muzej grada Pregrade iznosi 36.812,00 EUR. Provedbom projekta žele se povećati digitalne kompetencije djelatnika u kreativnim i tradicijskim industrijama u ruralnim i udaljenijim područjima te promovirati europska kulturna i jezična raznolikost.

Pod točkom razno vijećnici su imali pitanja vezana za tijek radova na obnovi dijela državne ceste DC206 kroz Pregradu i mosta preko Kosteljine na što je gradonačelnik odgovorio kako radovi teku prema planu te da bi trebali završiti u planiranom roku. Također, s obzirom na epidemiološku situaciju, vijećnike je zanimalo kome se osobe koje su pozitivne na COVID-19 mogu obratiti za pomoć oko dostave namirnica i ostalih potrepština na što je načelnica Stožera civilne zaštite Gordana Križanec Ružić istaknula kako su na raspolaganju i Gradski stožer civilne zaštite, kao i Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 211+450 km između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima. Pojačan promet tijekom ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program