Prethodni članak
Sljedeći članak

Vijećnici se nisu mogli dogovoriti: Cijena oroslavskog vrtića ipak nije povećana


Na sjednici gradskog vijeća Oroslavja, koja je održana sinoć, osim o rebalansu proračuna, koji na kraju nije donesen, ponajviše se raspravljalo o povećanju ekonomske cijene dječjeg vrtića.

Naime, prijedlog je bio da se prihvati povećanje ekonomske cijene dječjeg vrtića sa sadašnjih 2000 kuna na 2300 kuna, bez da raste udio koji za vrtić izdvajaju roditelji. – Ekonomska cijena izračunata je na temelju ulaznih podataka koje imamo, na temelju toga smo pripremili i rebalans. Trenutno su zamrznute cijene energenata i na temelju toga što sad nema više daljnjih poskupljenja, napravljena je ekonomska cijena od 2300 kuna, do 1.4. do kada je Vlada zamrznula cijene energenata. U našem vrtiću se ne špara, a ukupni trošak vrtića dijeli se s brojem djece, koji će biti 130, zbog naknadno upisane djece i 2 nova zaposlena odgajatelja. Na temelju toga došli smo do ekonomske cijene od 2300 kuna – pojasnio je gradonačelnik Viktor Šimunić.

S time se nisu složili vijećnici HDZ – a, koji su predložili da se ekonomska cijena vrtića poveća na 2500 kuna. – Obzirom na porast troškova, smatram da je to realno. Naravno, da se cijena za roditelje ne mijenja – predložio je Gredičak.

Njegov prijedlog nije prihvaćen, ali nije prihvaćen niti prijedlog da cijena bude 2300, što je dovelo do nezadovoljstva vijećnika s Nezavisne liste, koji su izjavili kako nije dobro da ostaje cijena od 2000 kuna te istaknuli kako im nije jasno zbog čega HDZ – ovi vijećnici nisu podržali prijedlog poskupljenja na 2300, ako su već htjeli da cijena raste na 2500.

Inače, prije rasprave o odluci o novoj ekonomskoj cijeni vrtića, vijeće je, nakon prihvaćenih izmjena koje su tražili HDZ – ovci, jednoglasno donijelo odluku o davanju prethodne suglasnosti na Statut Dječjeg vrtića Cvrkutić, a između ostalog, usvojene su i odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Oroslavja te Radne zone Mokrice, vezano na investiciju građena solarnih elektrana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook