Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] 'Želimo upozoriti ljude da ako vode računa o svojem autu, da moraju i o zdravlju'

Koordinacijski odbor "Zdravi grad-Zabok"u suradnji s Općom bolicom Zabok, Domom zdravlja KZŽ i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ organizirao je mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka i tjelesne težine uz indeks tjelesne mase i savjete o zdravim navikama


Povodom 11. veljače, Svjetskog dana bolesnika Koordinacijski odbor "Zdravi grad-Zabok"u suradnji s Općom bolnicom Zabok, Domom zdravlja KZŽ i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ organizirao je mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka i tjelesne težine uz indeks tjelesne mase i savjete o zdravim navikama i o tome kako prevenirati da ne dođe do šećerne bolesti. Akcija se održava u prolazu prema Lidlu na Zivtovom trgu  Zaboku. Besplatno možete izmjeriti navedeno i u vremenu do 12 sati u Općoj bolnici  Zabok. Mjerenja na ZIVT-ovom trgu radile su učenice Srednje škole Bedekovčina, a akciji se odazvalo mnoštvo građana koji su htjeli provjeriti kakvo im je zdravstveno stanje.

- Grad Zabok je jedini grad uključen u Mrežu zdravih gradova, jedini u Krapinsko-zagorskoj županiji te se tradicionalno organiziraju javnozdravstvene akcije koje mogu upozoriti da nešto nije dobro sa zdravljem i da se treba javiti liječniku. Važno je da upozorimo ljude da se prisjete da ako vode računa o svom autu, da moraju voditi računa o sebi i svojem zdravlju kako ne bi bilo prekasno - istaknula je Sonja Borovčak, predsjednica Koordinacijskog odbora Zabok-zdravi grad i dodala kako se kroz Odbor-zdravi grad organiziraju barem 4 akcije  godine godišnje, a to su one povodom Dana bolesnika, Dana zdravlja, Dana srca i Dana šećerne bolesti. – Odaziv je velik i više ne moramo vuči ljude za rukav da si izmjere tlak, šećer i težinu – rekla je Borovčak.

Današnju akciju podržala je i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. – U sklopu Odbora- Zabok zdravi grad uvijek provodimo razne akcije koje su vezane za zdravlje građana, tako je i ova akcija kako bi se građane osvijestilo da vode brigu o svojem zdravlju – rekla je Đurek dodajući da joj je drago što su građani prepoznali ovakve akcije i uvijek se rado odazovu.

Sandra Turković, predsjednica SDFŽ SDP-a Krapinsko-zagorske županije također je podržala ovu akciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook