Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Ursula von der Leyen se raspametila kada je vidjela Plenkovića i pohitala mu u zagrljaj


U četvrtak je započeo susret na vrhu zemalja zapadnog Balkana u sklopu Berlinskog procesa. Berlinski proces je diplomatska inicijativa povezana s budućim proširenjem Europske unije, koju je pokrenula bivša njemačka kancelarka Angela Merkel s ciljem unapređivanja veza između zapadnog Balkana i zemalja Europske unije te poboljšanja regionalne suradnje na tom području, piše Jutarnji.

Na sastanku, uz predsjednike vlada zemalja zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, sudjeluju i premijeri zemalja EU-a koje prate ovaj proces, među kojima je i Hrvatska.

Na summitu su sudjelovali i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Posebno je zanimljiv bio dolazak Von der Leyen na sastanak. Šefica Komisije se srdačno pozdravila sa sudionicima summita i krenula prema svom mjestu za stolom, no u tom je trenutku shvatila da nije pozdravila hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Ne skrivajući oduševljenje što ga vidi, Von der Leyen mu je pohrlila u zagrljaj, a njihov pozdrav pogledajte u videu na ovom LINKU.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook