Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] 'Projektima koje realiziramo kroz Poduzetnički centar, mijenjamo kompletnu sliku gospodarstva i obrazovanja na području čitave županije'

Na konferenciji za medije predstavljeni su rezultati i aktivnosti Poduzetničkog centra KZŽ u prošloj godini


Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Martina Jantol Županić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas su u Krapini na konferenciji za medije prezentirali provedene aktivnosti i projekte Poduzetničkog centra u 2018. godini. Direktorica je podsjetila da je Poduzetnički centar KZŽ poduzetnička potporna institucija s ciljem poticanja rasta, razvoja gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva te poljoprivrede, koja je u prošlog godini provodila brojne aktivnosti, projekte i edukacije. U prošloj godini prihodi su iznosili 2, 7 milijuna kuna. U strukturi prihoda tržišni udio je 31 posto, od strane projekata 39 i od strane osnivača KZŽ činio je 30 posto.

Prijavljeno je projekata vrijednih 175 milijuna za korisnike, što čini 136 projekata i u tim projektima definirano minimalno 181 radno mjesto. Iz sfere poduzetništva 17 projekata prijavljeno je na EU izvore, kroz kreditna sredstva 21, i kroz zakon o poticanju ulaganja 2 projekta, a u sferi poljoprivrede 96 projekata. Provedeni su projekti vrijedni 104 milijuna kuna, što čini 46 projekata i 151 novootvoreno radno mjesto. Jantol Županić između ostalog spomenula je projekte na koje su posebno ponosni: Poslovnu zonu Gornja Stubica u kojoj radi 13 poduzetnika i gdje je u prvoj fazi zaposleno 111 radnika, otvaranje ureda WBAF-a, Svjetskog investicijskom foruma poslovnih anđela za čitavu Europu u dvorcu Bračak, a isto tako intenzivno se radi s Udrugom Tradicija Zagorja na zaštiti autohtonih proizvoda – zagorskih štrukli.

Posebno su ponosni, istaknula je, na izgradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora u krapinskoj industrijskoj zoni, projekta čiji je nositelj Krapinsko – zagorska županija,a partneri su još REGEA i Grad Krapina, a vrijedan je više od 32 milijuna kuna. U Poslovno – tehnološkom inkubatoru bit će 5 prostorija namijenjenih proizvodnim djelatnostima te osam uslužnim djelatnostima s multifunkcionalnom dvoranom. I 2019. godinu iskoristit će za promociju inkubatora kao mjesto susreta poduzetnika, mjesto savjetovanja, nja, znanja i stvaranje novih ideja. Klijenti su im iz različitog sektora, različite veličine, pravne osobnosti, od poduzetnika, obrtnika do početnika poljoprivrednika koji se samozapošljavaju do najvećih zagorskih tvrtki.

Krapinsko – zagorski župan izvijestio je kako radovi na izgradnji Poslovno – tehnološkog inkubatora dobro napreduju. Radovi će biti gotovi do kraja godine, a u ožujku 2020. slijedi opremanje centra i njegovo otvaranje. Osnivanje Poduzetničkog centra ocijenio je vrlo dobrim potezom, što se vidi po velikom broju interesa gospodarstvenika, jer je upravo ova agencija potpora malom i srednjem poduzetništvu, kompletnom gospodarstvu i poljoprivrednicima.

– Ovdje su dva ključna projekta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, koji će dati rezultate, to je Poslovno – tehnološki inkubator koji će biti dom svih obrtnika, poduzetnika, poljoprivrednika s područja županije gdje će dobiti pomoć u formiranju same firme i poslovnih koraka i WBAF ured u Hrvatskoj, točnije u Zagorju, i to za čitavu Europu koji nam otvara velike poslovne mogućnosti i promociju naše županije u čitavom svijetu. Uz Znanstveno – edukacijski centar u dvorcu Stubički Golubovec i Centar za kompetencije u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku, mi apsolutno mijenjamo sliku gospodarstva i obrazovanja na području čitave Krapinsko – zagorske županije – zaključio je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook