Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] POČELO JE: Ruši se SŠ Zabok, a tu će niknuti Regionalni centar kompetentnosti

Slijedi 60 dana rušenja objekta


Započeli su danas radovi na izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok. Točnije, započeli su radovi na rušenju dijela zgrade Srednje škole Zabok.

Za potrebe ovih radova proveden je otvoreni postupak javne nabave, na koji su pristigle tri ponude, a kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma Završni radovi krešo iz Krapinskih Toplica, s vrijednošću radova 635.086 kuna bez, odnosno 793.857,50 s PDV – om. Ugovor s izvođačem radova potpisan je 22. rujna, da bi izvođač u ponedjeljak bio uveden u posao, rekla je županijska pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.

Svoje je zadovoljstvo pokrenutim radovima iskazala ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec. - Izrazita mi je čast što sam danas na čelu ustanove koja ima dugu povijest, od 1957., i u kojoj su se školovale brojne generacije. Ovo danas povijesni je trenutak za sve naše učenike, djelatnike, ali i za generacije bivših učenika. Sjetni smo i nostalgični, jer nas uz ovu zgradu, svako drvo, svaku učionicu i prostor veže puno sjećanja, kako nas koji sada radimo, tako i umirovljene djelatnike koji su svoj radni vijek dali za obrazovanje kadrova – rekla je Jurec. Dodala je i kako su učenici preseljeni u nove uređene prostore u Regeneraciji, gdje će se odvijati teorijska nastava, dok će se praktični rad obavljati u Dvorcu Bračak. – Zahvaljujem Županiji koja nam je osigurala prostore, kao i Gradu Zaboku na svakoj pomoći – rekla je još ravnateljica.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je kako je on jedini prisutni svjedok početka gradnje, gradnje i završetka gradnje stare Ekonomske škole, čiji će se dijelovi sada rušiti. – Uz ekonomsku školu, u toj zgradi je u jednom periodu započela i tekstilna škola, isto kao i gimnazija, dok nije izgrađena nova zgrada gimnazije. Ovaj nas projekt i program veseli, jer će omogućiti vrhunsku nastavu i uslove za sve koji će se školovati za djelatnosti za koje je namijenjen, a istovremeno će obogatiti ponudu smještajnog kapaciteta u gradu Zaboku, koji nam kronično nedostaju – rekao je Hanžek te zahvalio Županiji i institucijama što su za realizaciju projekta odabrale Zabok, kao i županu Kolari na energičnom zalaganju za projekt.

-2018. godine naša je škola proglašena jednim od 20 – ak regionalnih centara kompetentnosti  Hrvatskoj i tada zapravo tada kreće bitka za ovaj projekt. Ako nemate viziju i ne znate što hoćete, onda ne možete se niti dovesti do ovog trenutka u kojem smo mi danas – rekao je ovom prilikom župan Željko Kolar. Istaknuo je da je osmišljavanje projekta, projektiranje, dobivanje građevinske dozvole, priprema dokumentacije, bio vrlo zahtjevan, stručan i dugotrajan postupak.

-Ovo će biti financijski najveći projekt kojeg provodi Županija od kada sam joj ja na čelu. Bit će i najzahtjevniji, jer smo kompletnu školu morali preseliti u novi prostor. Zahvaljujem Regeneraciji koja nam je izašla u susret i svoje prostore prilagodila da bi idućih godinu i pola mogli obavljati nastavu u tim prostorima. Dio škole smo prebacili u Dvorac Bračak te će tamo biti praktični dio nastave za kuhare i konobare. Naravno, hvala i Gradu Zaboku kao partneru, Ivanu Hanžeku kao gradonačelniku i Valentini Đurek, koja je bila u prošlom mandatu zamjenica gradonačelnika, jer su sve  komunalno – infrastrukturne stvari, kao i dnevne životne stvari rješavali oni – zahvalio je župan.

Dodao je da moli za strpljenje roditelje i učenike u idućih godinu i pol dana. – Sve ovo je sa zajedničkim ciljem da ovaj projekt završimo u roku i stvorimo europske i svjetske uvjete za njihovo daljnje školovanje – istaknuo je Kolar, zahvalivši i Zagorskoj razvojnoj agenciji, kao i profesoricama i profesorima na čelu s ravnateljicom, koji su dali svoj veliki obol u samoj pripremi projekta te u organizaciji samog seljenja škole. – Hvala i na trudu kojeg će morati napraviti u provedbi same nastave, da djeca ni u jednom trenutku ne osjete da nisu u svojoj matičnoj školi nego da rade u dislociranim objektima – rekao je župan.

Dodao je da slijedi 60 dana rušenja objekta prema planu, a do kraja tjedna u javno će savjetovanje izaći projektna dokumentacija za izgradnju. - Nakon toga ide kontrola, pa natječaj u trajanju 35 dana, zatim odabir i objektivno je da do kraja godine dobijemo izvođača radova te da nakon Nove godine krenemo s izgradnjom Centra kompetentnosti. Veselimo se poslu koji je pred nama, dobit ćemo jedan od najmodernijih objekata u ovom dijelu Europe i omogućiti djeci da se školuju na jedan vrhunski način – rekao je župan, zahvalivši i partnerima iz privatnog sektora koji su se uključili u projekt.

-  Iz ove škole će izlaziti kadar koji će njima davati dodatnu vrijednost i pomoći da podignu kvalitetu svoje usluge na višu razinu. Također, ovaj objekt će imati mogućnost za cjeloživotno učenje, da se i ljudi koji su školu završili ranije, iz svih krajeva regije, uključe i upoznaju se s novim načinom rada i kvalitetom usluge, koju mi kao najjača kontinentalna turistička destinacija u Hrvatskoj želimo pružiti našim gostima i turistima – zaključio je Kolar.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program