Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] OBILJEŽEN DAN STARIJIH OSOBA: Frizerka Jasenka besplatno šišala, a na lijepe riječi korisnika volonterima zasuzile oči


Crvenog križa Zabok organiziralo druženje kako starijih osoba tako i štićenika i volontera u sklopu projekta MIPOS – Mi pomažemo starijima. Sve okupljene pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Zaboka te voditeljica projekta Valentina Đurek, a ravnateljica GDCK - a Zabok Željka Vukić pohvalila je MIPOS uz riječi kako on pomaže starijim osobama da čim ljude ostaju u svojim domovima i da ne moraju biti smješteni u razne institucije.

– Na kraju, najvažnije je to da su naši korisnici zadovoljni i da im taj projekt mnogo olakšava život – istaknula je Vukić. A jedna od volonterki GDCK – a Zabok je i frizerka Jasenka Hranić koja redovito šiša korisnike. Odavno su, kaže, druženja s korisnicima prerasla u prava prijateljstva. I prije nego je počela volontirati, znala je šišati susjede i neke svoje starije mušterije u kućama, novac od siromašnih i nemoćnih, kaže, nikada nije mogla uzeti. – Nemjerljiva je nagrada kada nekoga usrećiš s takvom malom sitnicom kao što je šišanje ili frizura. Odlučila sam se javiti Crvenom križu i pomoći ljudima jer vidim da ima mnogo onih kojima sitnice mnogo znače – ispričala je frizerka velikog srca. Ljudi se, kaže, još uvijek čude kada ne želi uzeti novce no nju ispunjava rad za dobrobit drugih.

A dok smo pričali s Jasenkom, na stolcu za uljepšavanje bila je Jadranka Jureša koja je za svoju frizerku imala samo riječi hvale. – Ona vam je jako lijepa i jako dobra. Mi se sve brzo dogovorimo, a i ovo druženje mi jako puno znači jer ja sam doma sama – ispričala nam je simpatična Jadranka. Da je druženje jedna od najvažnijih komponenti MIPOS – a potvrdila je i priča korisnice Nade Krivak. Za svoju pomoćnicu Željku ima samo riječi hvale. – Ona je moja pužica, da mi je rođena kćer ne bi mi bila bolja. Presretna sam kad ju vidim i kad mi dojde u pomoć. Prošlu zimu bila samu brigi da bude me snijeg zametal, da nem nikam mogla. Ali ona je meni sve počistila – rekla je baka Nada, a na njene riječi volonterka koja o njoj brine pustila je i suzu. Emotivni su trenuci druženja korisnika i volontera, složili su se svi okupljeni, no ono što dobivaju iz zajedničkih trenutaka svima im je neprocjenjivo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook