Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] 'Nisam ni sanjao da će moj album biti najprodavaniji u državi'

Zabočanin J.R. August nedavno je objavio svoj prvi album Dangerous Waters u nakladi Croatia Recordsa koji je već sada postigao ogroman uspjeh i zaintrigirao javnost


J.R. August, glazbenik iz Zaboka, pravim imenom Nikola Vranić nedavno je objavio prvi album Dangerous Waters u nakladi Croatia Recordsa. Album je to kojeg su čekali njegovi obožavatelji, ali i glazbeni kritičari nakon što se publici predstavio prije punih 6 godina te otkad je objavio pet EP-jeva. Povod je to bio da razgovaramo s ovim talentiranim Zabočaninom.

ZL Tvoj prvi album ugledao je nedavno svjetlo dana. Više puta si isticao kako je to ostvarenje tvog sna. Jesu li se slegli dojmovi?

J. R. August: Iskreno, nisam na kraju ni bio previše uzbuđen. Toliko sam vremena, truda i živaca utrošio u realizaciju tog albuma da kad je došlo vrijeme da budem uzbuđen, nisam to mogao, bio sam samo umoran. Umoran, ali jako ponosan. Stvarno sam prezadovoljan kako je sve ispalo, od zvuka za koji je zadužen naš Dražen Završki pa sve do dizajna omota albuma i zbog činjenice da su se na albumu našli svi moji dragi prijatelji, članovi zbora i benda.

ZL: Mnogi glazbeni kritičari pohvalili su tvoj album i tvoj rad. Koliko ti to znači?

J. R. August: To je jako lijepo za čuti i pročitati, ali oduvijek sam sam sebi bio najveći kritičar tak da… Ja sam prezadovoljan, za ostale me praktički boli briga. Noćna mora bi mi bila da ja nisam zadovoljan albumom, a da ga svi ostali hvale!

ZL: Pjesma 'Crucify Me' dobila je i svoj spot koji je i više nego zanimljiv. Tko je sve doprinio tome da izgleda tako dojmljivo? Jesi li i ti 'imao prste' kod osmišljavanja?


J. R. August: Za osmišljavanje i realizaciju spota zadužen je mladi bračni par – Filip i Slađana Gržinčić! Zajedno su napisali scenarij, Filip je sve to snimio, editirao, osvijetlio i montirao, a Slađana je bila zadužena za scenografiju. Za spot me našminkala, sad slobodno kažem, naša Zabočanka, Štefi Turk, a glumci u spotu su moji prijatelji, članovi zbora i benda. Ovaj put ja nisam u tome imao prste što mi je posebno drago jer već imam lagani PTSP od snimanja spotova! (haha)

ZL: Album je na prvim mjestima top lista. Jesi li očekivao i da će ga publika tako odlično prihvatiti?

J.R. August: Mislio sam da bi se nekima mogao jako svidjeti, ali nisam uopće razmišljao da će biti spominjan u kontekstu prodanih albuma u Hrvatskoj, a kamoli da će biti najprodavaniji album u državi! Hvala svima, od srca, što su ga kupili i na taj način sudjelovali u stvaranju povijesti na neki način. Mislim da je ovo prvi album ikada na engleskom jeziku koji je izdala Croatia Records, a da je završio na 1. mjestu top 40!

ZL: Uskoro imaš i promociju albuma. Možeš li nam otkriti nešto više o tome.

J.R. August: Da! 14.11. imamo promociju u Vintageu i bit će krcato! Pozivam sve koji se predomišljaju da dođu jer je pitanje kad ćemo opet imati koncert takve vrste u blizini! Karte su u pretprodaji 40 kuna, a na dan koncerta 60 kuna!

ZL: Kakvi su planovi za budućnost? Hoćeš li uskoro izdati novi singl i spot? Imaš li u planu koncerte?

J.R.August: Namjeravamo snimiti puno spotova za ovaj album kako bi ga čim bolje prezentirali publici koja u današnje vrijeme ima tzv. short attention span. Od sada se veselim spotovima jer znam tko će ih snimati, a što se koncerata tiče počinjemo se lagano koncentrirati na sljedeću godinu, proljeće i ljeto, festivale i želja nam je napraviti turneju po Europi, a možda i Americi!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook