Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Kvartet Gubec oduševio kod Šprajca u RTL Direktu


Svoju priliku da gostuju u jednoj od najgledanijih infromativnih emisija, RTL Direktu voditelja Zorana Šprajca dobili su i zagorski dečki iz Kvarteta Gubec. U jučerašnoj emisiji predstavili su svoju novu pjesmu 'Ni Zagorje malo', ali i pozvali sve na slavljenički koncert 6. listopada u Lisinski. 

- Snimili smo četiri albuma i za svaki smo dobili Porin. Na albumu 'Oko jedne hiže' čestitao nam je i Arsen Dedić budući da je upravo on napisao tu pjesmu - rekao je Rajko Suhodolčan, a na Šprajcovo pitanje ima li interesa za kajkavsku popevku, odgovorio je potvrdno. Ipak, istaknuo je, premali je interes medija za kajkavsku glazbu.

U razgovoru su se voditelj i pjevač dotakli i pjesme 'Pod brajde' koju je predsjednica nedavno svrstala u kategoriju onih koje se nisu smjele pjevati. Suhodolčan je rekao kako pjesma ipak nikad nije bila zabranjena jer je nastala 1999. godine. - To je pjesma koja je prešla okvire Zagorja i koja je i danas popularna - istaknuo je Suhodolčan.

Na kraju gostovanja Gupci su otpjevali i svoju novu pjesmu. Poslušajte na linku:

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/video/vijesti/339809/autor-pjesme-za-koju-je-predsjednica-rekla-da-se-nije-smjela-pjevati-70-ih-je-znalo-biti-zabrana/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook