Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Kakvo veselje: Započeo Advent u Oroslavju, razveselio velike i male i donosi bogat program u idućih mjesec dana


Pravo blagdansko raspoloženje, veselje na klizalištu, okusi i mirisi adventa, večeras su preplavili oroslavski trg.

Započeo je Advent u Oroslavju. Po prvi je puta ove godine Oroslavje dobilo veliki i bogati adventski program, koji će potrajati tijekom cijeloga prosinca te početkom siječnja.

Okupljene je na svečanom otvorenju pozdravio poznati voditelj Mario Petreković, a onda su pozornicu ispunili najpoznatiji božićni hitovi i prepoznatljiv repertoar Roberta Marekovića i Swingersa.

Publika se rasplesala i dobro ugrijala, a oni najmlađi uživali su u velikom klizalištu.

Nakon Marekovića, koncert su održale Učiteljice. Osim dobre i raznolike glazbe, na Adventu u Oroslavju se može i dobro pojesti i popiti, a za to su zaduženi domaći ugostitelji, koji su pripremili raznoliku gastro ponudu, koja mami okusima i mirisima.

Kobasice, gulaši, hamburgeri, domaće pive, ali i kuhano vino samo je dio ponude koja vas čeka na Adventu u Oroslavju.

Manifestaciju je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je pohvalio organizaciju i ideju.

 – Imamo najveće klizalište u Zagorju, sada ih imamo tri u Zagorju, sjajan program ovdje kroz čitav mjesec, kao i u brojnim drugim gradovima i općinama i to će biti sigurno jedna dodatna ponuda za sve goste koji će dolaziti u Zagorje, stoga ih pozivam da nas posjete – rekao je Kolar, no istaknuo je kako uz svo ovo predbožićno veselje i raspoloženje ne smijemo zaboraviti na one koji nemaju, kako bismo odvojili i za njih i omogućili im da dočekaju Božić u jednom ljepšem raspoloženju.

Gradonačelnik Viktor Šimunić istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan što je večeras Advent otvoren, nakon višemjesečnih pripremi i rada.

– Zahvaljujem svim poduzetnicima koji su poduprli ovaj događaj i obitelji Rogović, bez koje ovoga danas ne bi bilo – rekao je gradonačelnik te pozvao na Advent, koji sve do 7. siječnja nudi predstave za djecu i odrasle, radionice, koncerte, Moto mrazove i Doček u podne, u moru brojnih događanja tijekom cijeloga prosinca.

Fotogaleriju s Adventa u Oroslavju pogledajte OVDJE.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook