Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO I FOTO] Park znanosti u Oroslavju već je posjetilo 2 i pol tisuće djece!

Atraktivnu destinaciju na kojoj se vrlo lako uči o matematici, fizici i psihologiji posjetio je župan Željko Kolar


Prvi Park znanosti u Hrvatskoj, koji je u Oroslavju za grupne posjete otvoren još u travnju, danas je posjetio župan Željko Kolar. Autor parka Luka Veverec upoznao ga je s 25 eksponata, koji pokrivaju područja fizike, matematike i psihologije, a župan Kolar i sam ih je isprobao, istaknuvši kako je ponosan što se prvi hrvatski park znanosti nalazi upravo u Krapinsko – zagorskoj županiji te je čestitao Luki na ovom projektu.

U projekt sam uključen od 2016., godine, a Krapinsko – zagorska županija kupila je četiri orgulje, na kojima se udaraljkama sviđa Lijepa naša. Prve smo postavili kod Spomenika Lijepe naše, druge smo poklonili herojskom gradu Vukovaru, treće su postavljene nedavno u Puli, a četvrte ćemno postaviti u Rijeci za vrijeme trajanja 100% zagorsko. Na taj način smo se uključili i dali podršku domaćem znanstveniku – rekao je župan, dodavši kako će se dogovoriti posjet svih osnovnih škola Parku znanosti sljedeće školske godine te da će Turistička zajednica KZŽ riješiti smeđu signalizaciju.

Otkako je otvoren za grupne posjete, Park je posjetilo 2 i pol tisuće djece iz 54 osnovne i srednje škole iz Hrvatske, ali i Slovenije. – Park je najmijenjen svima, od 9 do 99 godina i bilo tko proba ove eksponate ne ostane ravnodušan. Svatko može kroz jednostavan, zabavan i interesantan način naučiti najosnovnije zakone fizike, matematike i psihologije i usput se dobro zabaviti – rekao je autor Luka Veverec, napomenuvši kako je ovo tek prva faza postave, a druga slijedi kroz godinu dana. – Ideja imamo milijun, a kako ćemo imati sredstava, tako ćemo se širiti – rekao je još, dodavši kako se nada da će sljedeće školske godine biti još većeg interesa za posjetom Parku znanosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook