Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO&FOTO] UPRAVO NA BAJERIMA: Ocjenjuju se najbolji zagorski štruklji!


Na Bedekovčanskim jezerima u tijeku je 14. Štruklijada, manifestacija koju već tradicionalno organizira Krapinsko – zagorska županija, a koja okuplja velik broj natjecatelja, ali i posjetitelja željnih dobro poznatih okusa Zagorja.

Na samom početku manifestacije, okupljene je pozdravio saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić. – Došli su ljudi iz cijele Hrvatske da uživaju u zagorskim štruklima i vinu. Od početka manifestacije prošlo je 16 godina i ona ne samo da ide dalje, nego dobiva nove vrijednosti i nove sudionike. Ona je dobra za brendiranje regije, kao i činjenica da imamo pet certificiranih proizvođača štrukli, sver to zajedno doprinosi razvoju Krapinsko – zagorske županije kao bajke na dlanu i destinacije koja osim toplica ima dobru hranu i vino – rekao je Hajdaš Dončić.

Župan Željko Kolar zahvalio je Turističkoj zajednici KZŽ na organizaciji, kao i domaćinu, Općini Bedekovčina i načelniku Darku Banu te svima onima koji se takmiče za naslov najboljih štrukli Krapinsko – zagorske županije. – Drago mi je da se okupio tako velik broj ljudi, pozivam vas da prošećete i osim degustacije ocijenjenih, najboljih vina i najboljih štrukli na svijetu, obiđete i štandove OPG – ova s domaćim proizvodima – rekao je Kolar.

I bedekovčanski načelnik Darko Ban izuzetno je zadovoljan posjećenošću ovih manifestacija, počevši od jučerašnjeg Sajma vina. - Bilo je puno izlagača, kvalitetna vina, a mi smo pripremili puno sadržaja i programa za sve uzraste. Vjerujem da će svi zadovoljno otići iz Bedekovčine. Također,v eliku posećenost očekujemo i večeras kad je zabavni program, a i sutra na 'Igrajte nam mužikaši' - rekao je Ban.

Na ovogodišnjoj Štruklijadi izlažu Klet Zagorski dvori – Vinarija Micak (Marija Bistrica), Villa Zelenjak – Ventek, OPG Kos, Slastice tri užitka, Vuglec breg, OPG Galic, Terme Tuhelj, Srednja škola Zabok, Srednja škola Pregrada, OŠ Brestovec Orehovički, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i Turistički apartman Snježna kraljica Sljeme.

Tako se čak 13 natjecatelja bori za titulu najbolje pripremljenjih štruklja, stoga pred žirijem nije nimalo lagan zadatak. Štruklje će ocjenjivati Dražen Đurišević (voditelj kulinarstva Podravke), Božica Brkan (književnica, novinarka i autorica magazina Oblizeki) te Brankica Kralj (nastavnica stručnih predmeta ugostiteljstva i turizma).

Službeno ocjenjivanje je u tijeku, a pobjednika ćemo doznati nešto kasnije.

Do tada, trk na Bajere, jer, osim za ocjenjivanje, izlagači su pripremili i štruklje za prodaju tako da tijekom poslijepodneva i vi možete uživati u najpoznatijoj zagorskoj poslastici.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook