Prethodni članak
Sljedeći članak

[VETROPACK STRAŽA SLAVI JUBILEJ] Čorić: 'Treba nam u svakoj županiji nekoliko ovakvih Vetropack Straži'

Obilježeno je 25 godina od ulaska u Vetropack grupu


Ove godine Vetropack Straža iz Huma na Sutli, jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj, obilježava 25 godina od ulaska u Vetropack grupu. Ovaj važan jubilej obilježen je danas s predstavnicima političkog i gospodarskog života te najvećim poslovnim partnerima u Dvorcu Gjalski u Zaboku.

Počasni gost svečanosti bio je ministar Tomislav Ćorić, a prisutni su bili, među ostalim uzvanicima, i Johann Reiter, CEO Vetropack grupe te Claude Cornaz, predsjednik Upravnog odbora Vetropack Holdinga.

Prikazan je kratki film o povijesti firme, kao i u budućim planovima, a tom se prilikom okupljenima obratio direktor Tihomir Premužak, koji je izrazio ponos što se obilježava 25. godina puta s Vetropackom. - To je bilo vrlo bitnih 25 godina, zbog toga što je taj put počeo 1996. godine, praktički godinu dana nakon što je završio Domovinski rat, dakle u vrlo teška vremena. Dolazak Vetropacka u Hrvatsku i preuzimanje tadašnje tvornice stakla Straža bio je praktički najvažniji moment za preživaljavanje firme. Međutim, nije se dogodilo preživaljavanje, nego dapače, proteklih 25 godina Vetropack Straža je izrasla u jednu od najmodernijih europski staklana i jedan od najjačih stupova Vetropackovog tima – rekao je Premužak. Što se planova tiče, kaže da je razvoj živo biće. - Pred nama je novo vrijeme i tome nikad kraja, imamo puno izazova, puno razvojnih planova, strateških planova, projekata i siguran sam da ćemo ih provesti kao proteklih 25 godina – rekao je Premužak.

U 25 godina u tvornicu u Humu na Sutli uloženo je preko 2 milijarde kuna invasticija, što u redovne remonte peći, što u infrastrukturu. - Obzirom na  naš kapacitet i da smo vrlo prisutni u Hrvatskoj, svu razliku izvozimo, između 70 i 75 posto. Odgovorni smo za tržišta država nastalih raspadom bivše Jugoslavije, ali najveće izvozno tržište trenutno nam je Italija – dodao je Premužak.

Okupljene je pozdravio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Čorić, koji je čestitao Vetropacku na obljetnici i odličnim rezultatima u poslovanju. – Preko 100 milijuna eura izvoza, 647 zaposlenih s prosječnom plaćom preko 9 tisuća kuna, firma je to koja nam u kontekstu gospodarenja otpadom olakšava posao, jer predstavlja najuređeniji dio našeg sustava, stoga je tu čitav niz razloga zbog kojih bi svaki ministar gospodarstva bilo koje zemlje bio upravo na mom mjestu. Hrvatska kao članica Europske unije teži da bude zelenija, uređenija, čišća, nije to samo obveza nego i želja i trebamo firme poput Vetropack Straže, ako želimo u budućnosti da cjelokupno hrvatsko gospodarstvo bude uređeno upravo onako kako je uređen biznis ove firme, koju sam prvi put posjetio 2018. i ostao iznenađen, a vidim da ste i u međuvremenu napredovali i investirali. S obzirom na to, svaka županija u Hrvatskoj trebala bi barem nekoliko Vetropack Straži i situacija bi tada bila sjajna – rekao je Čorić.

 Župan Željko Kolar istaknuo je da je Vetropack Straža tvrtka koja iz godine u godinu napreduje, razvija se i poseban naglasak ima na školovanje svojeg kadra i na nove tehnologije. - No ostavlja ono ljudsko u njoj i profit nije uvijek na prvom mjestu, društveno je odgovorna i vodi brigu o svojoj lokalnoj zajednici i okolišu. To je vrlo rijetko, a takav primjer imamo u Humu na Sutli i zbog toga smo jako privilegirani i zahvalni – istaknuo je Kolar, istaknuvši izniman značaj Vetropack Straže, ne samo za Hum na Sutli, nego i za Krapinsko – zagorsku županiju i za Hrvatsku.

- Sva ta priznanja, zlatne kune za najboljeg izvoznika, nisu bez razloga i to samo potvrđuje iz godine u godinu kvalitetu Vetropack Straže. Koristim priliku da zahvalim obitelji Cornaz, koji su se godinu dana nakon rata u RH, 1996. godine, odlučili investirati u RH. Nije to baš bilo jednostavno. Došla je firma koja je htjela razvijati, ulagati, koja je htjela dijeliti svoje znanje i iskustva, da bi nakon 25 godina došli do toga da imamo Vetropack Stražu takvu kakva je ona danas, moderna tvornica s izuzetno kvalitetnim proizvodom, ali ono što je još bitnije, s izuzetno kvalitetnim ljudima – naglasio je župan te uručio direktoru Premužaku posebnu zahvalnicu za sve djelatnike i djelatnice Vetropack Straže, kao i poklon Claudeu Cornazu.

Prije svečanog domjenka, nastupila je naša sopranistica Barbara Suhodolčan.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook