Prethodni članak
Sljedeći članak

VEŠLIGAJ: Unatoč padu prihoda u svakom mjesnom odboru odradili smo neku značajnu investiciju

U Pregradi je održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora


U gradskoj je vijećnici u četvrtak, 15. listopada održan sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s predstavnicima pregradskih mjesnih odbora. Sastanku su se odazvali predstavnici osam mjesnih odbora, a uz gradonačelnika Vešligaja prisutni su bili i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, pročelnik za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, komunalna redarka Marija Presečki te zamjenica direktora Niskogradnje d.o.o. Anica Krušlin.

Investicije u 2020.
Na sastanku je bilo riječi o odrađenim investicijama u 2020. godini u svakom mjesnom odboru pa je tako istaknuto asfaltiranje nerazvrstanih cesta u MO Bušin, MO Benkovo, MO Cigrovec i MO Stipernica, gdje je asfaltirano ukupno 1,2 km cesta. U MO Vinagora zamijenjeno je krovište na zgradi Mjesnog odbora u kojoj je smještena Pošta, a nastavljena su i ulaganja u vodoopskrbu te je presvučen asfaltni sloj na dionici koja je bila oštećena usred otvaranja klizišta. U MO Pregrada je u tijeku izgradnja teniskih terena te uređenje dječjeg igrališta Kunapark, koje će moći koristiti svi stanovnici našeg grada, a postavljena je i rasvjeta u Kolariji, u Ulici Ivana Vukine i na ulazu u Cigrovec, kao i u MO Sopot i MO Stipernica. U MO Plemenšćina sanirano je klizište uz nerazvrstanu cestu Pl13 . Dodatno, u tijeku je uređenje spojne ceste s MO Kostel, za koju je 70 posto sredstava osigurano u gradskom Proračunu u sklopu mjere za brdsko-planinska područja Grada Pregrade, dok ostatak sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Također, u MO Kostel izvršena je rekonstrukcija mosta uz koji je proširena cesta te je saniran dio asfalta zbog dotrajalosti.

 

Na dnevnom redu i proračun za 2021.
-Unatoč padu prihoda, mislim da smo realizirali sve što smo dogovorili na proljeće te je u svakom mjesnom odboru odrađena poneka značajnija investicija. Ono što je ostalo je sanacija školskog igrališta u Gorjakovu te izgradnja nogostupa i autobusnih kućica u Sopotu, što će se realizirati do kraja godine - istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj. Zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić istaknula je koje su se male komunalne akcije provele po svakom mjesnom odboru, dok je zamjenica direktora Niskogradnje d.o.o. Anica Krušlin napomenula kako je nabavljen novi kamion za prijevoz kamenog materijala te će se s time krenuti od sljedećeg tjedna, ukoliko će vremenske prilike dopuštati. Na dnevnom redu našao se i plan proračuna za 2021. godinu te je gradonačelnik zamolio sve predstavnike mjesnih odborima da dostave svoje prijedloge investicija za sljedeće proračunsko razdoblje. (zl)
Gradonačelnik zamolio sve predstavnike mjesnih odborima da dostave svoje prijedloge investicija za sljedeće proračunsko razdoblje.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook