Prethodni članak
Sljedeći članak

Vešligaj: 'Fala Zagorcima, nisam razočaran! Ovdje smo odnijeli uvjerljivu pobjedu'


Iako je SDP osvojio četiri mandata na izborima za Europarlament, četvrti na listi SDP-a, pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, nije se uspio izboriti za europarlamentarni zastupnički mandat.

Preferencijalnim glasovima, naime, preskočio ga je stranački kolega Tonino Picula, koji je osvojio više od 15% preferencijalnih glasova onih birača koji su glasali za SDP-ovu listu.

- Nisam razočaran. Pokazali smo da je SDP druga najjača stranka u Hrvatskoj, a u našem sjevernom dijelu Hrvatske, pa čak i u Zagrebu, da smo prva i najjača stranka.

Posebno me raduje što su građani Zagorja prepoznali moj rad i što sam ovdje u Zagorju osvojio više od 50 posto preferencijalnih glasova svih birača izašlih na izbore.

Fala mojim Zagorcima, kojima poručujem da ću se i dalje kao predstavnik Republike Hrvatske u europskom Odboru regija zalagati za naše ciljeve, a isto tako ću od naših izabranih europarlamentaraca tražiti da se založe za ono što se ja borim i što sam, uostalom, najavljivao u kpmpanji. Neću odustati od te borbe za našu regiju i inzistirat ću da naši europarlamentarci budu više prisutni na terenu - rekao nam je pregradski gradonačelnik nakon objave službenih rezultata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook