Prethodni članak
Sljedeći članak

[VESELI SUSRET U ZLATARU] Darivano 56 – ero mališana rođenih u 2018. godini

Uveli smo brojne mjere za naše najmlađe, jer oni su naša budućnost, poručila je gradonačelnica


U sklopu obilježavanja Dana grada Zlatara, danas je u zlatarskoj Gradskoj vijećnici upriličeno darivanje djece rođene u 2018. godini. Brojne okupljene roditelje i djecu pozdravila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek te zajedno sa zamjenikom Stankom Majdakom i djelatnicima Gradske uprave uručila darove odnosno novčana sredstva roditeljima 56 – ero mališana.

- S ponosom mogu reći da ove godine ne zaostajemo za prošlom, dapače imamo jedno dijete više rođeno u 2018., nego u prethodnoj godini, pa se, što se novorođene djece tiče, bilježi se pozitivan trend u protekle dvije godine. Imamo 24 - ero prvorođene djece kojima Grad dodjeljuje 2000 kuna, drugorođenih u obitelji je 17, gdje se dodjeljuju 3000, trećerođenih je 9 i dobivaju po 5000 kuna, a veseli me i 6 obitelji sa 4 djece, kojima se dodjeljuje 7000 kuna. Nadam se da ste prepoznali da se ne bavimo samo infrastrukturom i infrastrukturnim projektima, nego da smo uveli puno mjera za naše najmlađe jer su oni naša budućnost. Te smo mjere zajedno nazvali 'Rastimo zajedno - djeca i grad' jer smatramo da su djeca budućnost ovog grada – rekla je ovom prilikom gradonačelnica Auguštan – Pentek.

Gradonačelnica je obavijestila roditelje da je Grad dobio sredstva za proširenje Dječjeg vrtića. – Tada niti jedno dijete neće biti neupisano u vrtić, a isto tako i donijeli smo odluku da po istim kriterijima, dok nemamo mjesta, subvencioniramo vrtiće u okolnim općinama i čuvaone. Park još nije završen, ali u završnoj je fazi, no veseli nas da je već sada prepun djece što znači da je bio potreban. Paralelno se u Belcu ove godine također završava dječje igralište, to su dva naša najveća naselja, a nakon njih krećemo u manja – rekla je gradonačelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook