Prethodni članak
Sljedeći članak

Vertikalna i horizontalna signalizacija nisu dale željene rezultate, pa se postavljaju uspornici

Započeli su radovi na postavljanju uzdignutih ploha za smirivanje prometa u zoni gdje se nalaze škola, pošta, sud i dom zdravlja


Započeli radovi na području grada koji za cilj imaju smirivanje prometa na dijelu županijske ceste ŽC 2195 u ulici Matije Gupca u Zaboku. Konkretno, riječ je o dionici ceste od kućnog broja 44 do semaforiziranog raskrižja s ulicama Đački put i I.C. Huis te do kućnog broja 24, odnosno crkve i zgrade Pošte.

Dvije lokacije za uzdignute plohe


Promatrana zona je ukupne duljine 200 metara. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za komunalnu djelatnost, Nenada Miletića, riječ je o području gdje se nalaze osnovna i srednja škola, crkva, pošta, sud i dom zdravlja pa je promet izuzetno intenzivan. Isto tako, na spomenutoj dionici u posljednje su se tri godine, prema podacima PU krapinsko – zagorske, dogodile i brojne prometne nesreće, ali i znatna prekoračenja brzine. – Obzirom da vertikalna i horizontalna signalizacija nisu dale željene rezultate, ali i u skladu sa zahtjevima Grada Zaboka i stanovništva odlučeno je od strane ŽUC – a kako je potrebno poduzeti mjere za smirivanje prometa, odnosno postaviti uzdignute plohe – objasnio je pročelnik Miletić. U suradnji s tvrtkom NORD projekti, napravljen je detaljan elaborat o spomenutoj problematici te je utvrđeno kako će se postaviti dvije uzdignute plohe sa obilježenim pješačkim prijelazima, na početku i na kraju spomenute zone koje bi zajedno sa semaforima na raskrižju znatno doprinijele smirivanju prometa. Radovi na istome počeli su danas, a planirano je postavljanje uzdignute plohe ispred kućnog broja 44 u Ulici Matije Gupca dok će druga uzdignuta ploha biti smještena neposredno u blizini zgrade suda i pošte te mjesnog groblja.


Postavljanje fleksibilnih stupića


Ono što se također planira napraviti jest postavljanje fleksibilnih stupića kraj Krčme Polanović za odvajanje pješačke staze od kolnika koji se u tom dijelu nalazi u nivou prometnice. Time će se, osim što će se povećati sigurnost pješaka, spriječiti i neželjeno parkiranje na pješačkoj stazi, dodaje pročelnik Miletić. Naglasio je kako je u sklopu radova predviđeno uklanjanje obilježenog pješačkog prijelaza sa istočne strane crkve te uklanjanje njemu pripadajuće vertikalne signalizacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook