Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIKO SRCE OBITELJI MALOGORSKI] Od viška novaca skupljenih za Marlu, kupili još jedan prsluk i donirali ga Klaićevoj

Danas je u Klaićevoj bolnici održana primopredaja prsluka koji je kupljen od novaca sakupljenih u akciji 'Zagrljaj za Marlu'


U Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu danas je izvršena je primopredaja Smart Vest drenažnog prsluka, koji je nabavljen sredstvima prikupljenim u akciji Zagrljaj za Marlu. Podsjetimo, u akciji je prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno za nabavu drenažnog prsluka za Marlu Malogroski iz Jesenja kojoj je odmah nakon rođenja dijagnosticirana rijetka bolest cistična fibroza, pa je njena obitelj Malogorski za ostatak novaca odlučila kupiti prsluk za bolnicu.


Da će prsluk biti od velike važnosti za sve pacijente bolnice rekla je dr. med. Maja Bosanac. – Ova donacija našoj bolnici puno znači jer dosada ga nismo imali. Zahvaljujemo u ime sve djece i bolnice jer mnogo je djece koja obole od cistične fibroze. To je bolest koja u najvećoj mjeri zahvaća dišni sustav. Sekret kod djece koja boluju od cistične fibroze jako je gust i djeca ga ne mogu iskašljati. Vest prsluk lagano masira prsni koš i omogućuje da se sekret izbaci – objasnila je doktorica Bosanac. Dodala je kako će se prsluk koristiti i kod djece s drugim plućnim i ostalim oboljenjima. – Hvala obitelji Malogorski što je mislila i na svu drugu djecu i na pacijente – poručio je liječnički tim Klaićeve bolnice.


Marlin tata Goran Malogorski rekao nam je kako je doniran uređaj došao s tri veličine prsluka tako da ga mogu koristiti mali pacijenti različitih dobnih skupina. Akcija u kojoj su prikupljena sredstva, kaže, ganula je čitavu njegovu obitelj, a iza nje stoje njegovi prijatelji nogometaši. - Akciju su pokrenuli moji prijatelji s kojima igram nogomet. Oni su akciju pripremali nekoliko tjedana i onda su me nazvali i zamolili me da im dam dozvolu da krenu s realizacijom. Nisam očekivao da će se skupiti tolika cifra, a uključilo se puno ljudi uključujući i poznate sportaše. Drago mi je da se na kraju sve dobro završilo – komentirao je Goran. Istaknuo je kako je razmišljao što učiniti s viškom novaca koji se skupio, a imao je i ideju da se prsluk kupi nekom pojedincu. No, ubrzo su shvatili kako je bolje da se prsluk donira bolnici gdje će ga moći koristiti svi pacijenti kojima bude potreban. Marla prsluk zasada ne koristi jer je premalena, no roditelji smatraju kako bi ga mogla početi nositi do kraja godine.


Hrabra je Marla danas obavila i kontrolni pregled, a liječnici su rekli kako je njeno zdravstveno stanje uredno. Razveselilo je to njene roditelje, ali i malenu djevojčicu koja nas je na odlasku počastila preslatkim osmijehom.
Tata Goran za kraj je još jednom zahvalio svima koji su se uključili u akciju, Klaićevoj bolnici koja je, kako ističe, njegovoj mezimici pružila vrhunsku skrb, ali svojim prijateljima Mislavu Baneku, Igoru Leskovaru, Dini Kovaču i Juri Bedekoviću koji su začetnici akcije 'Zagrljaj za Marlu'.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook