Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIKO SLAVLJE U KRAPINSKOJ ŽUPI] Mladu misu proslavio vlč. Matija Vragović

Velikom događaju za mladog svećenika, kao i cijelu krapinsku župu, prethodila je trodnevnica, odnosno tri dana duhovne pripreme, a na slavlju su se okupili brojni vjernici


foto: Zlatko Erdelja

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić 8. lipnja je predvodio euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici, na kojem je za svećenike zaredio sedmoricu dijecezanskih i petoricu redovničkih kandidata. Za Zagrebačku nadbiskupiju zaređena su sedmorica kandidata, među kojima dvojica iz Krapinsko – zagorske županije – Nikola Špiljak iz Župe sv. Petra apostola, Prišlin i Matija Vragović, iz Župe sv. Nikole, Krapina.

Prošle je nedjelje svoju mladu misu slavio vlč. Matija Vragović, u crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini. Velikom događaju za mladog svećenika, kao i cijelu krapinsku župu, prethodila je trodnevnica, odnosno tri dana duhovne pripreme. Na slavlju su se okupili brojni vjernici. Događaj je započeo roditeljskim blagoslovom ispred doma u Polju Krapinskom, a potom je uslijedila procesija prema župnoj crkvi u Krapini. Mladu su misu popratli brojni vjernici, svećenici, prijatelji vlč. Vragovića i župljani.
Ovo je već druga mlada misa slavljena u krapinskoj župi, u proteklih godinu dana.

Podsjetimo, mlada misa nakon 66 godina održana je u Krapini prošle godine, kada ju je u srpnju slavio vlč. Toni Potrebić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook