Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI PROBLEM: Presečki grupa ukinula dio prijevoza zagorskih srednjoškolaca

Nije prvotravanjska šala, na žalost


U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine Krapinsko – zagorska županija zaprimila je obavijest od prijevoznika Presečki grupa d.o.o. o ukidanju 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojima se prevoze učenici srednjih škola.

- Krapinsko – zagorska županija je tijekom cijelog tjedna pregovarala sa spomenutim prijevoznikom, s ciljem da se pronađe odgovarajuće rješenje, a kako bi se zadržalo postojeće polaske u prometovanju. Nažalost, danas, u subotu 01. travnja 2023. godine zaprimili smo konačan odgovor prijevoznika o prestanku prometovanja polazaka od ponedjeljka, 3. travnja 2023. godine.

Odmah po primitku negativnog odgovora, zajedno s ravnateljicama i ravnateljima srednjih škola intenzivno smo se posvetili traženju alternativnih mogućnosti prijevoza učenika, kako bismo im omogućili dolazak i odlazak sa nastave te na mjesta obavljanja praktičnog dijela programa. S detaljnijim informacijama o načinu prijevoza učenice i učenike ćemo obavijestiti preko njihovih srednjih škola, a informacije će biti dostupne i na web stranici Krapinsko – zagorske županije, odnosno na web stranicama srednjih škola. „Unaprijed se ispričavam svim učenicama i učenicima te njihovim roditeljima zbog eventualnih poteškoća koje bi mogle nastati zbog ukidanja navedenih polazaka te ih molim za razumijevanje“, istaknuo je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Popis ukinutih polazaka:

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook