Prethodni članak
Sljedeći članak

Velike štete u Zagorju zbog obilnih kiša

Plavljenja dvorišta, odroni zemlje, u Jesenju ugrožene i kuće...


Zbog obilne kiše 16. svibnja i nastanka bujičnih voda Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava o plavljenju dvorišta u mjestima Stubičke Toplice, Mokrice (Oroslavje), Maretić (Hraščina), Jakšinec (Gornja Stubica), Gornja Batina (Zlatar) i Zlatar Bistrica, objavila je Civilna zaštita.

Također, zaprimljene su i dojave o odronu zemlje na LC 22060 Hraščina – Jarek Habekov, na lokalnu cestu- Gornja Stubica – Dubovec te - odron na D 74 Žutnica. U Donjem Jesenju uslijed klizišta ugrožene su dvije kuće. Ukućani su sklonjeni u sigurne objekte te se provodi osiguranje klizišta.

Bez opskrbe električnom energijom ostala su pojedina mjesta i to dio Krapine, Lastine – Hum na Sutli, Delkovec – Zlatar Bistrica, Druškovec Humski. U tijeku je otklanjanje kvarova koji su nastali zbog pada stabala na električne žice. Zbog kvara na dalekovodu dijelovi područja općine Hraščina bili su bez struje do jutarnjih sati kada se očekuje potpuno otklanjanje kvara. Županijski centar 112 Krapina po zaprimanju dojava na teren je uputio nadležne službe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook