Prethodni članak
Sljedeći članak

Velike investicije u K. Toplicama: Dogradnja Specijalne bolnice, OŠ, nova sportska dvorana i uređenje samog centra

Službeni posjet župana općini Krapinske Toplice i novoj načelnici Gordani Jureković


Nakon Oroslavja i Kraljevca na Sutli, župan Željko Kolar sa suradnicima službeni posjet novim zagorskim čelnicima i čelnicama nastavio je danas u općini Krapinske Toplice. Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako su načelnicu 'brifingirali' o onome što se u protekle 4 godine radilo na području Krapinskih Toplica.


– Radilo se zaista puno, a prvenstveno jer smo osnivači dvije zdravstvene ustanove, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju K. Toplice, Doma zdravlja, dvije obrazovne institucije, Osnovne škole, ali i Centra za odgoj i obrazovanje. U protekle 4 godine na području zdravstva Županija je uložila oko 25 mil. kuna, veći dio sredstava odnosi se na Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju, prije svega u obnovu medicinske specijalizirane opreme za sve rehabilitacijske postupke i liječenje, ali i na adaptaciju smještaja, kupaona i nabavu novih kreveta i madraca. Kupljen je CT aparat, digitalni rendgen aparat, mamograf, EKG uređaji, različiti tipovi ultrazvuka i drugi aparati namijenjeni rehabilitaciji i liječenju pacijenata. Kompletno je obnovljen Dom zdravlja, tri ordinacije obiteljske medicine, zubna ordinacija i ostale prostorije, vrijednosti oko 1.400.000 kuna. Za to su dobivena bespovratna sredstva putem natječaja, a sam Dom zdravlja i KZŽ uložili su više od 700.000 kuna - izvijestila je Petek.

Dodala je da je u protekle 4 godine i sam Dom zdravlja uložio nešto manje od milijun kuna u adaptaciju, medicinsku opremu i fasadu. Znatna sredstva uložena su i u odgojno - obrazovne institucije. - OŠ Krapinske Toplice pretrpjela je znatna oštećenja prilikom potresa, zbog čega je kompletno obnovljena, a investicija je stajala nešto manje od 3 mil. kuna. Svih ovih godina sustavno smo ulagali u adaptaciju prostora i stvaranja što primjerenijih uvjeta Centra za odgoj i obrazovanje. Kupili smo i kombi i uložili u stručno usavršavanje djelatnika. U 4 godine uloženo je tako oko 1.800.000 kuna – pobrojala je Petek.

Istaknula je i kako je Županija pripremila projekte koji nisu značajni samo za Toplice već za cijelu KZŽ. Ishođena je tako građevinska dozvola za dogradnju i proširenje Specijalne bolnice, čime bi ona postala regionalni centar za zdravlje srca i mozga. Građevinska dozvola je spremna i za sportsku dvoranu te adaptaciju i proširenje OŠ i time stjecanje uvjeta za jednosmjensku nastavu. Završena je i projektno – tehnička dokumentacija za energetsku obnovu Centra za odgoj i obrazovanje.

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković potvrdila je kako su ovakvi sastanci vrlo korisni za nove čelnike. - Veseli me što sam saznala da je Županija puno ulagala u protekle 4 godine na područje Krapinskih Toplica, a posebno se veselim velikom županijskom projektu, a to je dogradnja Specijalne bolnice te važnom partnerskom projektu izgradnji trodijelne sportske dvorane – rekla je Jureković.


Župan je i ovaj sastanak s novom načelnicom Krapinskih Toplica ocijenio konstruktivnim. Rekao je kako su se u razgovoru dotaknuli prometne infrastrukture, izgradnje nove sportske dvorane i dogradnje osnovne škole te Hotela Toplice. Župan je napomenuo da se na prvoj dražbi za hotel nije nitko javio, no da očekuju na drugoj dražbi vlasnika te novog investitora kako bi s njime uskladili rekonstrukciju glavne ulice jer će se ići i u kompletnu izmjenu vodova. Sljedeće godine ide gradnja rotora kod Konzuma i uređenje Zagrebačke ulice do ulaza u Specijalnu bolnicu.

Kolar je potvrdio da je riječ o ogromnoj investiciji. Rekao je kako su Krapinske Toplice turističko mjesto i pohvalio načelnicu što je krenula u uređenje zelenih i cvjetnih površina kako bi Toplice bile ljepše i bolje uređene nego u proteklom razdoblju. - Čeka nas jako puno posla i borba za svaki euro kako bi ove strateške projekte mogli i realizirati. Najveći projekt za kojeg vjerujem da će ga Vlada RH tretirati kao nacionalni projekt i da će se financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost je dogradnja Specijalne bolnice Krapinske Toplice, vrijednosti 380 mil. kuna koji je od strateškog interesa za čitavu RH jer se ovdje liječi 70% pacijenata iz čitave zemlje – zaključio je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook