Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKA TUGA: Djevojka (16) koju je udario auto u Zaboku preminula u bolnici


Pretužna vijest koja je stigla iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu zavila je Zabok i okolicu u crno. 

Naime, šesnestogodišnja Zabočanka preminula je jučer poslijepodne u bolnici u Klaićevoj od posljedica teških ozljeda koje je zadobila u prometnoj nesreći koja se dogodila 19. lipnja ove godine, oko 12,55 sati u Zaboku, u ulici Matije Gupca, na raskrižju kod tzv. 'crvene zgrade'.

Podsjetimo, tada ju je na pješačkom prijelazu udarilo vozilo kojim je upravljao 58-godišnji vozač. Nesretna djevojka pritom je pala na kolnik i udarila glavom o asfalt te zadobila teške ozljede glave.

Hitna je brzo stigla na mjesto događaja, ozlijeđenu djevojku odvezli su u OB Zabok, odakle je pak prevezena u zagrebačku Klaićevu. 

Evo što je nakon obavljenog očevida prometne nesreće utvrdila policija:

"Do prometne nesreće došlo je na način što se 58-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom zaustavio automobilom kod obilježenog pješačkog prijelaza, a potom se skrećući u desno uključivao u promet, a da se prethodno nije uvjerio da navedenu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu,  ne vodeći računa o položaju i smjeru kretanja svojeg vozila, te položaju i smjeru kretanja pješaka. Tom prilikom 16-godišnja pješakinja prelazila je kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza te je tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u tijelo maloljetne pješakinje koja je uslijed udara pala na kolnik. Vozilom Hitne medicinske pomoći pješakinja je prevezena u Opću bolnicu Zabok gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozlijede te je prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb.", priopćila je PU krapinsko - zagorska dan nakon nesreće.

Liječnici su se deset dana borili za život mlade Zabočanke, no, nažalost, ozljede su izgleda ipak bile preteške.

Redakcija portala Zagorje.com ovim putem izražava duboku i iskrenu sućut obitelji i prijateljima tragično preminule djevojke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook