Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika promjena vremena pred vratima! Evo u kojim regijama treba očekivati grmljavinu i obilnu kišu


Linija nestabiliteta kiše i lokalne grmljavine trenutačno se proteže od Kvarnera preko Gorskog Kotara do Karlovca te nastavlja preko Bihaća u Bosnu i Hercegovinu gdje dolazi do pojačanog razvoja kumulonimbusnih oblakam piše N1.

Smjer premještanja oblačnog sustava je prema sjeveroistoku, a trenutačna brzina premještanja je oko 35 km/h. Za područje Zagreba uskoro se očekuje početak kiše, a tijekom poslijepodneva počet će padati i u Posavini.

Prognoza za utorak i srijedu

Sutra, u utorak, jutarnje temperature od 13 do 18, a na Jadranu mjestimice topla noć s temperaturom iznad 20C.  Pretežno oblačno, s tim da će se naoblaka premještati s jugozapada prema sjeveroistoku.

Prolaz nestabilnog vlažnog zraka mjestimice će biti praćen velim količinama oborine.

Od jutra u Gorskom Kotaru i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti pljuskovi uz grmljavinu.

Grmljavinski oblaci će se brzo poslijepodne premještati nad međurječje Save i Drave. Uz olujne udare vjetra i obilne oborine moguća je i tuča osobito u okolici Požege i Slavonskg Broda te u Baranji.

Na Jadranu će puhati jako, a na jugu Dalmacije olujno jugo, koje će u drugom dijelu dana oslabjeti i okrenuti na lebić. Najviša dnevna temperatura od 22 do 26C a u Slavoniji i Baranji i do 28C.

U srijedu u unutrašnjosti mjestimice jutarnje magle, a tijekom dana promjenljivo oblačno uz jak razvoj dnevne naoblake i poslijepodnevne pljuskove.

Na Jadranu dulja sunčana razdoblja uz slabo jugo. Temperatura bez većih oscilacija jutarnje od 13 do 16, a najviše dnevne oko 24C.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook