Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika pobjeda Zaboka protiv Gorice

Zabok je zasluženo slavio s velikih 19 koševa razlike (82:63), protiv vrlo jake Gorice


Zabok je zasluženo slavio s velikih 19 koševa razlike (82:63), protiv vrlo jake Gorice, koja se dobro držala u prvom dijelu, da bi u nastavku potpuno pala, osobito u trećoj četvrtini.

Gorica je dobro otvorila serijom 0:6 preko Mazalina, Zabok odgovorio sa 8:0 (8:6)  uz pet koševa Smajlagića i tri Ćutuka. Zadnje tri minute prve četvrtine dodatnu živost uz Ćutuka unio je i Lisica, čijom tricom sa sirenom Zabok nakon prve četvrtine ima tri koša viška (18:15).

Drugu četvrtinu igalo se uglavnom koš za koš, sve dok Jambrović u 19. minuti nije pogodio tricu za +6 Zaboka (32:26). Odmah je na isti način uzvratio Majcunić svojom trećom tricom (32:29), a na veliki odmor otišlo se rezultatom 35:32, iako je Zabok uprskao pet čistih kontri, iako je Tomas imao šut 0-8, a Črnjević 0-5, žuti su promašili i 9 slobodih bacanja, od čega je Smajlagić promašio čak pet, što mu se nije dogodilo u pet utakmica. No, Smajlagić je s druge strane postigao 12 koševa, a Ćutuk je za samo 13 minuta igre skupio 9 koševa i 7 skokova, no i tri osobne. S druge strane Mazalin se zaustavio na 10, a Majcunić na 9, s time da je Gorica izgubila čak deset lopti.

Za Zabok je odlično otvorio Lončar koji je nanizao 10 koševa i doveo Zabok do devet koševa viška (51:42). Domaći su sjajno igrali obranu u trećoj četvrtini. Nadovezao se Anzulović s pet koševa i Lisica tricom za velikih 61:43.

U zadnjih deset minuta Zabok je znalački sačuvao prednost. Tricom je otvorio Lisica, odličnom igrom nastavio je Anzulović i Zabok je upravo nakon njegove trice na ulasku u 39. minutu imao velikih 25 koševa razlike (81:56), a gosti su u samoj završnici uspjeli malo ublažiti poraz (82:63).

Prvo ime utakmice definitivno je Andro Anzulović koji je postigao 16 koševa, uz 4 skoka i 3 asistencije. Isti broj koševa uz 6 skokova i 2 asistencije pridružio je Sven Smajlagić. Odličnu rolu u trećoj odlučujućoj četvrtini imao je Markus Lončar koji je na kraju postigao 10 koševa u 8 skokova, a i drugi centar Zaboka, Zvonimir Ćutuk, imao je dojmljivu rolu postigavši 11 koševa uz 7 skokova. Nekoliko vrlo važnih koševa postigao je i Šime Lisica, koji se na kraju zaustavio na 12 koševa. Kod Gorice Ivan Majcunić i Ante Mašić postigli su po 12 koševa, dok je Lovro Mazalin postigao 10 koševa uz 7 skokova i 4 asistencije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook