Prethodni članak
Sljedeći članak

[VELIK INTERES] Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina provodi program 'Igraonica općeg tipa'

Igraonica se provodi u sklopu projekta 'Vrtić za svaku obitelj'. Ukupna vrijednost projekta je 2.565.556,98 kuna, a razdoblje provedbe od siječnja 2019. do srpnja 2021. godine


Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina provodi projekt 'Vrtić za svaku obitelj', kojeg je sufinancirala Europska unija iz u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Prijavitelj i nositelj projekta je Dječji vrtić Gustav Krklec, dok je partner projekta, kao osnivač vrtića, Grad Krapina. Ovim projektom Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina uvodi novu uslugu u svoj rad – poslijepodnevni rad dječjeg vrtića uz provedbu primarnog odgojno – obrazovnog programa. Opći cilj projekta je razvoj novih usluga u vrtiću u skladu s humanističkom koncepcijom razvoja predškolskog odgoja te su projektom osigurana financijska sredstva za promotivne aktivnosti i materijale projekta te za zapošljavanje novih djelatnika – pedagoginje, dvije odgojiteljice te kuharice odnosno spremačice.

20 – ero djece

U sklopu projekta, od 1. listopada u vrtiću se provodi  kraći program odgojno – obrazovnog rada s djecom rane i predškolske dobi – 'Igraonica općeg tipa'. Zbog velikog interesa roditelja s ovog područja za nekim oblikom ranog i predškolskog odgoja te nemogućnosti smještaja sve djece u vrtić zbog manjka smještajnih kapaciteta u vrtiću, realizira se 'Igraonica općeg tipa' za djecu koja nisu uključena u vrtićki program kako bi se roditeljima, a ponajviše djeci, izašlo ususret i barem donekle udovoljilo potrebama djece za igrom i druženjem. Program igraonice odvija se u jednoj odgojno – obrazovnoj skupini u koju je upisano 20 – ero djece od navršene treće godine života do polaska u osnovnu školu. Provodi se dva puta tjedno u trajanju od sat i pol. Voditeljice programa su odgojiteljice s visokom stručnom spremom. Cilj programa je pozitivno utjecati na cjelovit djetetov razvoj u skladu s individualnim potrebama, sposobnostima, mogućnostima i zanimanjima, omogućiti situacije za vježbanje i razvijanje socijalnih kompetencija djeteta kroz suradnju s roditeljima i stručnjacima i prevenirati moguće teškoće. - Interes za program je jako velik, 20 – ero djece je već upisano, a sedmero na listi čekanja. Dogradnjom vrtića smanjila se lista čekanja, roditelji i djeca su prezadovoljni – kaže ravnateljica Ksenija Ostojić.

Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura

Program 'Igraonice općeg tipa' verificiran je od strane nadležnog ministarstva. Uz igraonicu, u vrtiću će se provoditi odgojno – obrazovni program 'Folklorno stvaralaštvo i tradicijska kultura' čije se provođenje očekuje odmah po završetku edukacije koju odgojiteljice trenutno prolaze. Oba programa razvijat će se za vrijeme trajanja projekta te se iz projekta financira osposobljavanje odgojiteljica, didaktika i oprema koja se koristi za provedbu gore navedenih programa. Prostor je opremljen potrebnim namještajem nabavljenim u vrijednosti 80.863,75 kuna te didaktičkom opremom nabavljenom u vrijednosti 99.618,63 kuna, čime se stvaraju uvjeti za ugodan boravak i obrazovanje djece rane i predškolske dobi.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Gustav Krklec Krapina.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 između čvora SV. NEDELJA i čvora JANKOMIR u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h  Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulazu u Dubrovnik, iz smjera Župe Dubrovačke, vozi...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program