Prethodni članak
Sljedeći članak

[VEČERAS FINALE IZBORA] U borbi za najuzorniju seosku ženu i Zagorke Ines Kuna Lihtar i Danica Bajs


Večeras se u Ozlju održava ovogodišnji izbor za Najuzorniju seosku ženu, a ove godine naša županija ima dvije kandidatkinje. Prva od njih je Danica Bajs iz Marije Bistrice, a druga Ines Kuna Lihtar iz Budinščine.


Danica Bajs ima 52. godine i dolazi iz Selnice u Mariji Bistrici. Majka je trojice sinova, a rekla nam je kako je svoju karijeru na selu započela sretnom udajom. Ima plantažu lješnjaka i oraha te 9000 komada crnogorice, proizvodi misno vino, a uzgaja voće i povrće. Zna voziti sve poljoprivredne strojeve, peče kolače, a bavi se i frizerstvom. Članica je brojnih udruga, a aktivno pomaže i svim skupinama ljudi kojima je pomoć potrebna.


Ines Kuna Lihtar odgojeteljica je u dječjem vrtiću, a zajedno s obitelji vodi OPG koji se prostire na jedan hektar. Ima supruga i dvojicu sinova, a ono što najviše voli i čime se najviše ponosi je njen predan i aktivan rad u udruzi Gotali. Vrhunac njezinog rada u udruzi je manifestacija 'Tak se negda pri nami delale' koja prikazuje stare zanate i običaje te poručuje nikada ne smiješ svojega sramiti. Upravo to Ines prenosi i na mlađe generacije.
Drage dame, držimo palčeve da nagrada stigne u Zagorje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook