Prethodni članak
Sljedeći članak

[VEČER OBRTNIKA UDRUŽENJA ZABOK] Miljenku Celjaku priznanje za 50 godina uspješnog obrtništva


Večer Udruženja obrtnika grada Zaboka održana je sinoć u Velikom Trgovišću. U Restoranu SE - MI okupili su se brojni obrtnici i gosti, a sve je pozdravio predsjednik udruženja Miro Čaržavec uz riječi kako njihova organizacija broji 343 obrta, a da je u 2019. godini 40 novih obrta i 20 obrta koji su prestali djelovati. Čaržavec je istaknuo kako su obrtnici okupljeni u zabočko udruženje mnogo radili u posljednjih godinu dana. Spomenuo je nekoliko izleta članova, sudjelovanje na raznim humanitarnim dogašanjima, ali i sanaciju krova na Domu obrtnika i rekonstrukciju centralnog grijanja. Zahvalio je na suradnji Gradu Zaboku i Krapinsko - zagorskoj županiji, ali i Obrtničkoj komori KZŽ.


Da zabočko Udruženje dobro radi smatra i predsjednik OK KZŽ Davor Pleško. Ističe, riječ je o Udruženju koje njeguje odličnu suradnju sa svim razinama lokalne zajednice i institucijama. Pleško se još jednom osvrnuo na problematiku deficitarnih zanimanja. - Želimo školovati čim više djece u deficitarnim zanimanja. Nedavno su dodijeljene i županijske stipendije za ta zanimanja, a zajedničkom suradnjom svih razina društva taj problem možemo riješiti - istaknupo je Pleško.


Okupljene obrtnike pozdravila je, u ime gradonačelnika Ivana Hanžeka i svoje osobno ime, zamjenica Valentina Đurek. Čestitala je obrtnicima na uspjesima, ali i zahvalila što pomažu razvoju grada Zaboka i cijele Krapinsko - zagorske županije. - Izrazito se veselimo svibnju kada Zabok slavi Dan grada i kada ćemo organizirati gospodarski sajam zajedničkim snagama. Tako ćemo promovirati i gospodarsku i obrtničku djelatnost - rekla je Đurek.


Podršku obrtnicima okupljenima u Udruženje obrtnika grada Zaboka svojim je dolaskom pružio i župan Željko Kolar. Spomenuo je važnost projekta u organizaciji Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i same Županije u sklopu kojeg je obiđeno 30 osnovnih škola te obavljeni razgovori s roditeljima i učenicima, a sve u svrhu promocije deficitarnih zanimanja. - Za ovu školsku godinu odredili smo deset deficitarnih zanimanja, za koja je iznos stipendije povećan s 400 na 500 kuna. Zapravo želimo poslati poruku da svi oni koji završe jedan od tih smjerova, imaju osiguran posao na području naše županije – rekao je Kolar.


Večer obrtnika bila je prilika i za dodjelu Priznanja istaknutim obrtnicima. Za čak 50 godina rada u obrtništvu priznanje je dobio Miljenko Celjak, za 35 godina Franjo Meglić, za 30 godina rada Priznanja su dobili Jadranka Šipek, Petar Knezić , Zdenkica Žnidarec i Franjo Turk. Za 25 godina rada nagrađeni su Vesna Blažinić, Rosana Belošević, Ivan Burić, Žarko Franjčec, Darko Dominko, Ljiljana Kralj, Ivica Kušt, Slavko Vrček , Mario Očić, Mladen Sinković i Dražen Petek. Za 20 godina Priznanja su primili Damir Blažinić, Danijel Dremović, Josip Juranić, Zvjezdana Kolar i Branko Kotarski. Zahvalnice su otišle u ruke Tihomira Vrabeca i Darka Dominka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook