Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna vijest za BBB! DNK ubijenog Katsourisa pronađen na nožu uhićenog Grka


Grčki mediji javljaju kako je analiza pokazala kako se DNK ubijenog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa nalazi na jednom od noževa pronađenih na mjestu incidenta, a na tom istom nožu pronađen je i genetski materijal uhićenog grčkog navijača Aristidisa Deliosa (35). Inače, taj navijač uhićen je u četvrtak na području Kypselia, dok se protiv njega vodi postupak zbog sudjelovanja u izgredima na stadionu Panthessaliko, prenosi Večernji.

Grčki nogometni huligan koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je u četvrtak kako bi odslužio kaznu i vlasti će ga ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj. Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo.

Athanasios Kaimenakis, odvjetnik hrvatskih navijača iznio je ključne informacije koje bi mogle utjecati na njihovo puštanje iz pritvora. Naime, na dva noža pronađena kao dokazni materijal, nije otkriven niti jedan DNK uzorak koji bi povezao Hrvatske navijače s ubojstvom.

Inače, stotinjak hrvatskih navijača Dinama od kolovoza se nalaze u grčkim zatvorima zbog sudjelovanja u neredima koji se dogodili uoči utakmice Dinama i AEK-a. Zasad još nema informacija o njihovom puštanju, no navodno bi uskoro moglo biti pušteno 62 navijača da se brane sa slobode, dok bi 40 njih moglo biti zadržano.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook