Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatrogasci se pripremaju za državno natjecanje

Na Kupu Zagorja 21 seniorska ekipa


Korona kroji uvelike i raspored vatrogasnih natjecanja, koja već dvije godine trpe otkazivanja i odgode. Tako je ove godine po drugu puta odgođeno državno natjecanje za mladež, ali ipak ne i ono za seniore, koje bi se trebalo održati 26. rujna u Varaždinu. Na njemu će nastupiti i 13 zagorskih ekipa.

A kao pravo pripremno natjecanje svim zagorskim ekipama poslužio je subotnji Kup Zagorja, koji je VZ KZŽ-e organizirala u Zaboku, upravo vodeći se mišlju da omogući još jedan pravi natjecateljski trening za zagorske ekipe. Natjecanje je bilo otvorenog tipa, a u 5 kategorija nastupila je ukupno 21 ekipa, među njima svi zagorski predstavnici na državnom natjecanju u Varaždinu. Uz zagorska društva natjecanju se odazvali i DVD Ribnica i DVD Bobovec iz zagrebačke županije.

U kategoriji DVD žene A slavila je Bedekovčina, ispred Ribnice, Prišlin-Huma i Velikog Trgovišća. U kategoriji DVD žene B slavila je također Bedekovčina, ovaj puta ispred Brezove, Ribnice i Zlatara. U kategoriji vatrogasaca DVD A nastupilo je 7 ekipa, a prvo mjesto pripalo DVD-u Zlatar, koji je slavio ispred DVD-a Bobovec i DVD-a Straža. U muškoj DVD B kategoriji među 5 ekipa slavila je Ribnica, ispred Brezove i Oroslavja. U kategoriji PVP B nastupila je samo ekipa ZJVP Zabok.

Po završetku natjecanja pehare i medalje podijelio je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, kao izaslanik župana KZŽ-e Željka Kolara. Hanžek se obratio natjecateljima, kao i predsjednik VZ KZŽ-e Stjepan Skuliber, koji je svim našim predstavnicima zaželio puno uspjeha na državnom natjecanju. Uz VZKZŽ-e ovo su natjecanje organizirali i VZG Zaboka i DVD Veliko Trgovišće.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook