Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatra za sat vremena progutala 3,5 milijuna kuna

Toplički poduzetnik Ivan Torta po zlu će pamtiti prošlu subotu kad su mu rano ujutro izgorjela tri autobusa i kombi. Voz


Toplički poduzetnik Ivan Torta po zlu će pamtiti prošlu subotu kad su mu rano ujutro izgorjela tri autobusa i kombi. Vozila parkirana u blizini Tortine kuće zahvatila je vatra oko 2,30 sati, a vatrogasci nisu uspjeli spasiti oko 3,5 milijuna kuna vrijedne autobuse jer se vatrena stihija širila velikom brzinom.

Sva je sreća, kažu Tortini susjedi, da su domaći vatrogasci i djelatnici JVP Zaboka stigli na vrijeme, pa vatra nije zahvatila i njihove kuće.

Torta sumnja da je požar podmetnut, a nasuprot tome policija tvrdi da je požar izbio zbog tehničkog kvara.

Poduzetnička obitelj Torta: Ivan, njegova supruga Vesna i sin Matija, bili su zgroženi onime što im se dogodilo, jer im je vatra za samo sat vremena »progutala« pola vrijednosti tvrtke koju su stvarali dva desetljeća. Naime, šteta se procjenjuje na oko 3,5 milijuna kuna, što je cca 50 posto vrijednosti njihova voznog parka. Izgorjela vozila bila su skoro nova - jedan je autobus bio star tek dva mjeseca.

Sreća u nesreći je, kaže Torta, što su vozila bila kasko osigurana, ali time se on neće okoristiti, jer će osigurana svota pripasti leasing poduzeću budući su vozila kupljena na leasing. Ivan Torta je te noći s prijateljima bio u obližnjoj gostionici sve do 2 sata ujutro i kada se vratio kući vozila su bila još čitava.

Sada sumnja da je netko podmetnuo eksplozivnu napravu jer ga čudi što su sva vozila odjednom planula. No, voditelj ureda načelnika PU krapinsko-zagorske, Miljenko Fruk, ustvrdio je da je očevidom, u kojemu su sudjelovali i stručnjaci iz Centra za kriminalistička vještačenja u Zagreba, pokazano da je razlog požaru tehnički kvar na jednom od autobusa.

Vatra se s tog vozila, navodno, proširila na ostala. Sada je upitan i prijevoz topličke djece do škole. U Stubičkim Toplicama u subotu i nedjelju odmah su se proširile priče da je malo vjerojatno da su se vozila sama zapalila, već su Torte nekome postali trn u oku, nakon što im je posao jako dobro krenuo. Torte su u Stubičkim Toplicama namjeravali izgraditi i autobusni kolodvor, a glavni su prijevoznici topličkih osnovnovaca.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook