Prethodni članak
Sljedeći članak

Uzorci Banožićeve krvi i urina danas na analizi! Kreću i dogovori oko novog ministra


Policija je jučer objavila kako je protiv Marija Banožića podigla kaznenu prijavu za nesreću iz nehaja zbog sudara u kojem je poginuo Goran Šarić. Banožićevo zdravstveno stanje i dalje je ozbiljno, a oporavlja se u osječkoj bolnici, pišu 24 sata.

Podsjetimo, Banožić je u subotu ujutro na izlazu iz Vinkovaca prema Županji vozilom pretjecao kamion te se sudario s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić (40), otac dvoje djece, je poginuo.

Čekaju se nalazi krvi i urina

Banožiću su uzeti uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo je li tijekom nesreće bio pod utjecajem alkohola.

- Izdali smo nalog za analizu krvi i urina kako bi se utvrdilo je li u organizmu 44-godišnjaka koji je uzrokovao prometnu nesreću bilo prisutnosti alkohola, droga i drugih psihotropnih stvari, a izuzeti uzorci bit će u ponedjeljak ujutro poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. To nam je u ovom trenutku prioritet za utvrđivanje, pa ćemo zamoliti stručnjake iz Centra da to obave po hitnom postupku - rekla je ovog vikenda Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, koja je upravljala očevidom prometne nesreće.

Prema Kaznenom zakonu, sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči smrt jedne ili više osoba, kaznit će se kaznom zatvora od tri do 15 godina. U slučaju da se radi o nehaju, kazna je od jedne do osam godina.

Tko će naslijediti Banožića?

Premijer Andrej Plenković razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane nakon prometne nesreće u subotu. Plenković je ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da vodi Ministarstvo obrane dok Banožiću ne pronađu zamjenu. Plenković će danas započeti dogovore oko odabira novog ministra obrane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook