Prethodni članak
Sljedeći članak

[UZNEMIRUJUĆE] Netko ubija ovce i utrobe vješa na stabla. U selu kruže dvije moguće priče

Sumnjaju da se to namjerno radi...


Netko u selu Šikići kod Pule ubija ovce, a organe ubijenih životinja vješa o obližnja stabla. Sve istražuje policija i veterinarska inspekcija, no zasad bez jasnih odgovora. Prvu je lešinu u rujnu prošle godine pronašao suprug Dragice Žufić. Ali ne izaziva strah samo lešina, već su dodatnu jezu u cijelu priču unijele obješene utrobe, piše RTL Direkt u svojoj reportaži.

"Kad je dolazio kući rekao bi mi ma gle ženo tamo je, našao sam na stablu obješenu neku utrobu, pa ne znam tko to radi, nije mi jasno. I tako je to išlo, nakon dva dana, tri, došao je opet kući i rekao ma gle tamo sam u stablu našao neku ovcu, zavezana je s nekim plavim špagom, gore visi sva utroba i onda sam je rekla ma čekaj, idem ja to poslikati“, započela je priču Dragica.

Fotografije su uznemirujuće.

"Imam unučad koji isto šetaju sa mnom, prvo nije lijepo, kad oni to vide svojim očima to je prestrašno, kao drugo i psi to vuku i zaprljaju se, prenosi se zaraza", kaže. Odmah je pozvala nadležne veterinare, inspektore, higijeničare i lovce. Oni tvrde kako ovako što još nisu doživjeli.

"Da napomenem da to s lovom i lovstvom nema nikakve veze. Ne znam što bih rekao na ovaj slučaj. Ovo je zaista čin jedne bolesne osobe“, rekao je Željko Župčić, predsjednik Lovačkog društva Istra, Medulin. Iz policije su rekli da su krenuli u izvide, veterinarska inspekcija nam je objasnila da su tek u rujnu registrirali da se to dogodilo i da su zbrinuli lešinu ovce.

Slučaj komentira i psihijatar.

"Dok mi ne znamo tko je počinitelj, koji su njegovi motivi, je li to nekome namijenjeno, je li se nešto dogodilo to ne znamo. U svakom slučaju, to nije jedan prikladan način davanja poruke bilo kome osim ako ne želimo da ta poruka izazove ono što je izazvala kod svih nas zajedno, a to je zgražavanje i strah", kaže Ivica Šain, voditelj odjela psihijatrije OB-a Pula.

"Ima tu jedan stočar koji drži ovce i moja je pretpostavka da bi možda mogao netko njemu namjerno to raditi da bi ga mogli otjerati odavde", kaže Dragica.

A taj stočar danas nije želio stati pred  kameru.

"Pazite, ako je danas ovcu vezao, što će sutra mene vezati kad budem šetala? Ne znam, ili moje pse uništiti, nemam pojma, strašno je to. To je strašno i za psihu dječju jer i djeca su u pitanju, nismo samo mi veliki", boji se Dragica.

Dvije teorije kruže selom. Prva je da netko pokušava otjerati susjede jer su blizini atraktivna građevinska zemljišta i druga da je riječ o suludom činu bolesne osobe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook