Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO: Tučonosni oblaci iz Slovenije idu na Zagorje: 'Mogla bi biti strašna tuča'


Foto: Screenshoot DHMZ

Kao što smo već najavili prije nekoliko sati, Zagorju danas prijeti izrazito jaka tuča, a prema posljednjim informacijama koje smo dobili od predsjednika Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske, Josipa Salatka, tučonosni oblaci u ovim se trenucima približavaju zapadnom dijelu Zagorja iz smjera Celja, što znači da su ponovno, kao i prošle godine, najugroženija područja Kumrovca, Zagorskih Sela i Klanjca.

Podsjetimo, danas nešto iza podneva Salatko nam je rekao kako je zbog vjetra teško predvidjeti hoće li, kada i gdje pasti tuča, no, izrazio je bojazan da bi danas ona mogla biti poprilično jaka.

-Vlažnost zraka je vrlo visoka, temperatura je oko 24 stupnja i u porastu je. Tučonosni oblaci stižu sa sjeverozapada, no, vjetar ih nosi i mijenjaju smjer. Tako da nam malo prijete sa sjeverozapada, malo sa sjeveroistoka, ali, uglavnom, stižu nam sa sjevera. Jučer je tuču 'dobila' Slovenija, a danas je vrlo izgledno da bismo ju mogli dobiti mi. I to onu ozbiljnu, jaku tuču. S obzirom na spomenuti vjetar, teško je predvidjeti gdje će točno doći, ali, velim, stiže sa sjevera, sjeverozapada i prema svemu sudeći opet su najugroženija mjesta kao i kod one velike tuče prošle godine. Dakle, Hum na Sutli, Kumrovec, Klanjec i Zagorska Sela – rekao je tada Salatko.

No, sada kada su se oblaci približili, vidljivo je da dolaze sa zapada, odnosno, iz Celja prema Kumrovcu i Zagorskim Selima, kaže Salatko, dodavši kako jedna fronta dolazi i iz smjera Maribora, no, pitanje je hoće li i u kojem obliku doći do nas.

Na kraju, Salatko ponovo naglašava kako se nikad ne može sa stopostotnom preciznošću predvidjeti kada će, gdje i u kojem obimu tuča padati, ali danas su za nju poprilično veliki izgledi. - Možda će vjetar to sve okrenuti u nekom drugom smjeru, možda će nas mimoći. I volio bih da na kraju dana moje bojazni za jakom tučom ispadnu pogrešne - rekao je Salatko.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook