Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO: Sjednica Gradskog vijeća Oroslavja! HDZ i SDP smijenili Sojča i izabrali novog predsjednika

Na dnevnom redu je i rebalans proračuna


U tijeku je sjednica Gradskog vijeća Oroslavja. Kao što smo već pisali ovdje, prije same sjednice vijećnike su dočekali članovi NK Oroslavje, roditelji, djeca i simpatizeri kluba. Njihova je namjera potaknuti vijećnike da izglasaju  rebalans proračuna kako bi se moglo krenuti u izgradnju sportskih svlačionica na koje Oroslavje čeka već 90 godina.

No, prije glasanja o rebalansu, dvije važne točke vezane su za čelno mjesto u Vijeću. Naime, iako je sjednicu na početku vodio Kristijan Sojč, na dnevnom redu je bila njegova smjena. Ona je i prošla sa osam glasova za, i to vijećnika koji su i podnijeli prijedlog za smjenu, dakle četiri iz redova HDZ-a, tri iz SDP-a i jedan iz HNS-a.

Ista je ekipa podnijela i prijedlog da novi predsjednik bude Ivan Tuđa (SDP), dok je pet vijećnik Nezavisne liste za kandidata za predsjednika ponudilo Mladena Šakoronju. Sa osam glasova za novom predsjednika Gradskog vijeća Oroslavja izabran je nekadašnji gradonačelnik Ivan Tuđa.

Tuđa je izrazio želju da vijeće radi najbolje što može, zahvalio je dosadašnjem predsjedniku na radu i pozvao gradonačelnika Viktora Šimunića na suradnju.

Sjednica se nastavlja dalje. Podsjećamo da je na dnevnom redu i rebalans proračuna. O tome nešto kasnije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook