Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽASNO: Šestašice se mlatile, osmaši sve snimali i bodrili ih da nastave tuču


Jedna djevojčica grabi i odvlači s klupe na igralište drugu djevojčicu, gdje ju brutalno udara nogama, potom baca na pod i grubo vuče za kosu. Napadnuta djevojčica se brani, odguruje ju i viče joj da je pusti.  Okružene su drugom djecom, uglavnom dječacima od kojih njih nekoliko sve snima i bodre ih da se nastave tući.

Sve to se vidi na snimci koju su čitatelji poslali redakciji 24 sata. O događaju su pitali ravnatelja osnovne škole pred kojom se nasilje dogodilo, a on je potvrdio da se sve odigralo u nedjelju poslije podne. Kako ističe, snimka je do njega došla u utorak navečer, te prije toga nije znao što se događalo. Odmah su postupili po smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja koje su sve škole dobile nakon ubojstava u školi u Beogradu.

Obaviještena je policija, Centar za socijalnu skrb, razgovara se sa svjedocima i učenicima koji su to snimali. - Prema onome što smo utvrdili djevojčice koje su se tukle su učenice 6. razreda, a učenici koji su snimali su učenici 8. razreda. Učenica koja je napala ide u drugu školu, a učenica koja je napadnuta je iz naše škole. Učenici koji su snimali kažu kako sad shvaćaju da su pogriješili, da su ih trebali rastaviti, a ne snimati. Tvrde da nisu slali snimku drugima, osim između sebe, no po našoj procjeni, već je više od stotinu djece to vidjelo. Tragično je da se radi o učenicima od 5. do 8. razreda, a navodno je bilo i srednjoškolaca - ispričao je šokirani ravnatelj. Škola je počela zvati i roditelje sve upletene djece, piše 24 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook