Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz novi kolnik cesta će uz prugu imati potporni zid, biciklističku stazu, a uz kuće pješačke staze

U Lugu Zabočkom kompletno će se rekonstruirati cesta, radovi su u tijeku, u planu su i radovi na izgradnji oborinske kanalizacije te kompletne zamjene instalacije dotrajalog vodovoda


U tijeku je rekonstrukcija dijela nerazvrstane ceste u Lugu Zabočkom uz prugu. Trenutno se radi na prvoj fazi koja obuhvaća radove od mosta preko vodotoka rijeke Krapinice do dijela neposredno iza skretanja u Vulicu. Vrijednost investicije je velika, iznosi 1.523.000,00 kuna, a sve bi trebalo biti završeno do kraja godine. Ako se uzme u obzir što će se sve napraviti, onda je rečeni iznos doista realan, jer će to postati suvremena i sigurna prometnica.


Naime, diljem cijele dionice izradit će se potporni zid prema željezničkoj pruzi. Uz cestu ide i biciklistička staza, ona će dobiti i novi kolnik. Sa strane uz kuće izgradit će se pješačke staze te također potporni zidovi na mjestima na kojima se za to ukaže potreba. Nadalje, planirani su radovi na izgradnji oborinske kanalizacije, te kompletne zamjene instalacije dotrajalog vodovoda. Bit će to doista detaljna rekonstrukcija ove prilično prometne ceste. Radove izvodi obrt Strojni iskop – transport Zajec, a stručni nadzor, ujedno i projektant je tvrtka AKING d.o.o.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook