Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz Noć knjige knjižničarke organizirale i matineju Noći knjige s vrtićevcima

I vrtićke skupine DV Bedekovčina "Mišeki" i "Pčelice" sudjelovali su u programu Noći knjige u Bedekovčini


I vrtićke skupine DV Bedekovčina "Mišeki" i "Pčelice" sudjelovali su u programu Noći knjige u Bedekovčini. ‘Ljekovita moć bilja oslonila se uz "ljekovito" znanje iz knjiga.

Voditeljica radionice o ljekovitom bilju, dipl.ing.kemije, sopg Marina Gorički (uzgoj ljekovitog bilja) povela je vrtićarce u šumu i livadicu nedaleko od vrtića gdje su zajedno prepoznavali cvjetove i ostalo samoniklo bilje. Kako nam je društvo pravila "Enciklopedija ljekovitog, korisnog i medonosnog bilja", neko znanje smo icrpili iz nje, te saznali za što bilje sve koristi i kako se još naziva.

Povratak u dvorište vrtića bio je početak radionice. Djeca su ispred sebe imali mirišljavo začinsko bilje koje su prepoznavali s dobivenih letaka. Testirali su mirise i teksture biljaka lavande, smilja, matičnjaka, nevena i dugih. Najzanimljiviji dio bila je upotreba pipeta i kapaljki jer su mališani radili serume za svoje tete i knjižničarke. Spretne ručice brzo su izvršile zadatak, a za nagradu od voditeljice dobili personalizirane balzame za usnice. Pouka nakon radionice: nijedna knjiga nije otrovna, ali s biljem ipak trebamo pripaziti (ljubičicu prigrliti, šumaricu izbjegavati), no i jedno i drugo daje nam esencije za život!, kažu organizatorice događanja.

Inače, ovogodišnju noć knjige Općinska knjižnica I čitaonica Bedekovčina obilježila je šetnjom po Bedekovčini i zanimljivim predavanjem thru hikera Nikole Horvata Tesle. ‘Hvala Nikola na odličnom predavanju i sretno u idućim avanturama! Knjigu Upoznaj Hrvatsku osobno - Teslin priručnik za hodače, možete posuditi u knjižnici, poručuju bedekovčanske knjižničarke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook