Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz mjesec darovitosti održana i dva stručna predavanja


Krapinsko-zagorska županija je u sklopu Mjeseca darovitosti organizirala dva stručna predavanja: 2. travnja je u Zaboku održano predavanje za roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike na temu „Dvostruko iznimna djeca“, a 5. travnja u Krapini interaktivno predavanje za zainteresirane odgojno-obrazovne djelatnike na temu „Perfekcionizam i darovitost“.

„Uz Dan darovite djece od 15. ožujka do 15. travnja imamo niz novosti, ali i niz događanja. Ono što uvijek nastojimo istaknuti svih ovih godina, je koliko je važno podizati kompetencije odgojno obrazovnih djelatnika i svih onih koji rade u našim odgojno obrazovnim ustanovama vezano uz prepoznavanje, ali još važnije uz rad darovitom djecom i darovitim mladim ljudima. S tim ciljem smo organizirali i dva jako dobra predavanja i stručna usavršavanja, jedno je bilo vezano uz dvostruko iznimnu djecu, a danas imamo predavanje perfekcionizam i darovitost, jer se uz darovitu djecu vrlo tijesno veže i jedna težnja perfekcionizmu“, rekla je prije današnjeg predavanja zamjenica župana Jasna Petek.

Prvo predavanje, Dvostruko iznimna djeca, održala je psihologinja i specijalistica za obrazovanje darovitih Ksenija Ranogajec Benaković. Među ostalim je istaknuto kako dvostruko iznimna djeca uz darovitost često imaju jednu ili više teškoća u razvoju kao što su poremećaji u učenju, ADHD i poremećaj iz spektra autizma, a naglasak se nerijetko stavlja na teškoću pa darovitost ostaje neprepoznata.

Drugo predavanje, Perfekcionizam i darovitost,  održala je psihologinja i specijalistica za obrazovanje darovitih Brankica Čavužić. Među ostalim je istaknuto kako daroviti učenici često teže savršenstvu, a istovremeno strahuju od neuspjeha. Visoko postavljaju svoje ciljeve, iznimno su (samo) kritični, visokih očekivanja od sebe i drugih, emocionalno izrazito osjetljivi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook