Prethodni članak
Sljedeći članak

[UZ BROJNA DOGAĐANJA] Uskoro počinje ''Advent u Mariji Bistrici 2019.''

Ove će godine ''Advent u Mariji Bistrici'' trajati kroz cijeli prosinac, no sam početak je zadnjeg dana studenoga. Završetak je naravno uz tradicionalni doček u podne na samu staru godinu


Općina Marija Bistrica i ove godine, deveti puta zaredom, organizira Manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici'', točnije glavni organizator je Turistička zajednica Općine Marija Bistrica, no u ovu veliku manifestaciju organizacijski su uključene i bistričke udruge, kao i Svetište MBB. Ove će godine ''Advent u Mariji Bistrici'' trajati kroz cijeli prosinac, no sam početak je zadnjeg dana studenoga. Završetak je naravno uz tradicionalni doček u podne na samu staru godinu. Jedan sadržaj potrajat će i sve do 12. siječnja, a riječ je o klizalištu, koje će više od mjesec dana, po 4. puta biti dostupno Bistričanima, ali i svim gostima, kojih je prošle godine za Advent bilo oko 50 tisuća, pa slične ili još veće turističke brojke u Mariji Bistrici očekuju i ove godine.

 Kao jedan od razloga za još bolju posjećenost svakako je i program predviđen, uglavnom u dane vikenda, a koji će i ove godine ponuditi raznovrsne sadržaje. Otvorenje u subotu 30. studenog je uz koncert Luke Nižetića, i uz paljenje lampica na velikoj božićnoj jelki na središnjem bistričkom trgu. Koncert počinje u 19 sati. Prve adventske nedjelje na rasporedu je tradicionalni program već od 10 sati, kada se i pali prva adventska svijeća, na velikom vijencu na središnjem trgu, uz Koncert Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica. Nakon središnje nedjeljne mise, od 12 sati će na trgu nastupiti Crkveni zbor župe sv. Jurja,Gornja Stubica, a središnji koncert prvog vikenda, Vikenda duhovne glazbe je veliki koncert duhovne glazbe, na kojem će od 17 sati nastupiti ''Božja Slava Band'' i Petar Buljan (''Božja Pobjeda''). Inače, već tradicionalno adventski vikendi su podijeljeni tematski. Nakon Vikenda duhovne glazbe, uslijedit će dječji, pa vikend svjetla i konačno vikend adventskih običaja. Uz tradicionalnu adventsku sajmenu i ugostiteljsku ponudu, i ovogodišnji program u nastavku  nudi brojne koncerte i ostala događanja. Jedan od vrhunaca svakako bit će Adventska noć svjetla u subotu 14. prosinca, uz koncerta ''Begina'', a četvrtu godinu zaredom i veliki i mali uživat će u spomenutom klizalištu, koje će biti otvoreno u subotu 7. prosinca i bit će dostupno za korištenje sve do 12. siječnja. Na dan otvorenja na trgu će nastupiti ''Vatra''. Advent u Mariji Bistrici i ove godine završava spektakularnim dočekom u podne na staru godinu uz ''Ljubavnike'' i ''Kumove''. I ove godine tu je i velika tombola sa glavnim zgoditkom potpuno novim Hyundai i20 Active.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook